Zapojte děti do přípravy oběda, skvěle je uabavíte. Aby je ale pokrm bavil, měl by být hravý a mít třeba i nějaký příběh. A taky by měl být aspoň trochu zdravý a co nejvíc dobrý. Tohle všechno splňují naše grilované bramborové lodičky plněné tvarohem, rajčaty, jarní cibulkou a sýrem. Jak tam ovšem zakomponovat příběh? Co třeba něco ve smyslu, že první brambory byly dovezeny z Ameriky do Evropy lodí po moři? Dobrou chuť!
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 65 minut
Náročnost: *
Ingredience:
- 4 velké předvařené nové brambory
- 250 g plnotučného tvarohu
- čtvrt svazku jarní cibulky
- 150 g oblíbeného tvrdého sýra
- 150 g cherry rajčátek
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Postup:
- Brambory omyjte, osušte a přepulte. Jestli pospícháte, nechte povařit celé brambory 10 min.
a poté je rozkrojte na půl. - Každou polovinu brambory si připravte do alobalu, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Zabalte do alobalu.
- Nechte péct na grilu cca 40 minut. Pokud jste brambory předem povařili, stačí na zapečení 20 min.
- Mezitím v misce promíchejte tvaroh, pokrájenou zeleninu a polovinu strouhaného sýra. Osolte
a opepřete. - Brambory vybalte, vydlabejte prostředky a plňte připravenou tvarohovou směsí.
- Posypte zbylým sýrem a nechte ještě chvilku zapékat na grilu.
Doporučujeme: Jak získat z brambor co nejvíce výživy? Konzumujte je s pečlivě omytou slupkou. Je plná vlákniny a zároveň se pod ní schovává nejvíce významných látek (např. vitamin C). Pokud se nechcete ošidit o antioxidanty, duste je v menším množství vody, nebo je uvařte v páře.
Zdroj fotografií a informací: www.akademiekvality.cz