Září se většinou nese v rytmech příjemného počasí. Jeho součástí je přece tolik oblíbené babí léto, které nám dá možnost ještě se trochu prohřát. A to je právě ta chvíle, kdy vám přijde vhod naše domácí limonáda plná jablíček v jakékoliv podobě. Jedná se totiž o mix cideru a moštu. Třešničkou na drinku je domácí nektarinková zmrzlina. Pokud byste chtěli namíchat limonádu dětem, nahraďte cider trochou perlivé vody.
Doba přípravy: 2 hodiny 30 minut
Ingredience:
- 2 nektarinky
- 1 l jablečného moštu
- 0,5 l perlivé vody
- 4 snítky čerstvé meduňky
Postup:
- Z nektarinek odstraníme pecky, tyčovým mixérem rozmixujeme na pyré a dáme do mrazáku.
- Zmražené nektarinky dáme do sklenice, zalijeme jablečným moštem, perlivou vodou a důkladně promícháme.
- Nakonec do limonády přidáme čerstvou meduňku a podáváme.
Zdroj a foto: Akademie kvality