Podzim je kromě jiného čas dýní a PROBIO přináší inspiraci v podobě netradičního dýňového kernotta.
Doba přípravy: cca 45 minut
Množství: 4 porce
Ingredience:
- 3 lžíce olej slunečnicový na pečení a smažení BIOLINIE
- 1 ks cibule
- 250 g kroupy špaldové (kernotto) BIO PROBIO
- 1 kostka bujón zeleninový - kostky BIO PROBIO
- 1 ks dýně Hokaido
- 1 lžička šalvěj SONNENTOR
- 1 plátek máslo
- dle chuti parmazán
Postup:
- Na oleji zpěňte cibuli, přidejte špaldové kroupy a 2 minuty restujte.
- Do směsi přidejte 500 ml zeleninového vývaru, na kostičky nakrájenou dýni, hrst čerstvé nasekané šalvěje, nebo lžičku sušené. Vařte na mírném ohni asi 30 minut, dokud nejsou špaldové kroupy i dýně měkké.
- Na závěr přidejte plátek másla a dochuťte parmazánem.