Dýňovou polévku je radost připravovat především pro její jednoduchost. Vyzkoušejte naši pikantní verzi s červenou čočkou.
Čas přípravy: cca 50 minut
Množství: 8 porcí
Ingredience:
- 1 ks dýně hokaido
- 200 g čočka červená loupaná BIO PROBIO
- 4 lžíce olej olivový extra panenský BIOLINIE
- 1 ks cibule
- 2 stroužky česnek
- 1 kostka bujón zeleninový - kostky BIO PROBIO
- 3 lžičky kmín
- 2 lžičky koriandr mletý
- 1,2 lžičky kurkuma
- pepř černý mletý SONNENTOR
- sůl mořská jemná BIOSAL
- 1,2 lžičky chilli mleté
Postup:
- Čočku propláchněte v sítku pod studenou tekoucí vodou. Cibuli nakrájejte nadrobno, vložte do rozpáleného oleje a restujete za občasného míchání cca 5 minut. Mezitím si nakrájejte dýně na kostky.
- Do osmažené cibulky přidejte utřený česnek, kmín, koriandr, chilli a kurkumu a restujte asi 30 vteřin.
- Přidejte čočku a dýni a důkladně promíchejte. Nakonec přidejte 1,5 litru horké vody s bujonem. Přiveďte k varu, snižte teplotu a za občasného míchání vařte pod pokličkou cca 15 minut.
- Nakonec polévku dle chuti dosolte a rozmixujte tyčovým mixérem. Můžete podávat posypané nasekanou petrželkou, opraženými dýňovými semínky nebo lžící zakysané smetany.