Zdravější a chutnější vánoční perníčky s Probio

Vánoční svátky vnímá většina z nás jako ty nejkrásnější z celého roku. Jistě je to i díky přípravě voňavého cukroví a dalších oblíbených pokrmů. Následující čas přímo vybízí k vyzkoušení něčeho nového, třeba i v kuchyni. Vánoční petníčky přináší Bára Hernychová, expertka na přirozenou stravu společnosti PROBIO. 

„Skloubit dohromady klasické vánoční recepty a přirozený životní styl není zase až tak složité. Nevzdávejte se svých oblíbených jídel ani slavnostního cukroví a nebojte se nijak zásadních změn, protože i malé obměny dokáží velké věci,“ říká Bára Hernychová.

Bezlepkové perníčky
Typ receptu: bezlepkový, vegetariánský

Náročnost receptu: snadný, čas přípravu: 90 minut

Ingredience:

  • 500 g bezlepkové směsi na pečení PROBIO
  • 180 g moučkového cukru PROBIO
  • 1 kypřicí prášek do perníku
  • 1 lžička perníkového koření (40 g)
  • 2 lžíce kakaa PROBIO
  • 70 g másla
  • 3 vejce
  • 80 g medu
  • špetka soli 

Postup:

  1. Do mísy prosejte bezlepkovou směs, moučkový cukr a kakao. Přidejte prášek do perníku, perníkové koření a sůl. Důkladně promíchejte.
  2. Přidejte máslo, 2 vejce, med a vypracujte v hladké těsto. To dejte do lednice na 1 hodinu odpočinout.
  3. Těsto znovu propracujte, vyválejte plát výšky 2-5 mm a vykrájejte perníčky libovolných tvarů.
  4. Perníčky položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 170 °C 7-8 minut.

Žitné perníčky

Náročnost receptu: snadný, čas přípravu: 60 minut

Ingredience:

  • 500 g žitné chlebové mouky PROBIO
  • 180 g moučkového cukru PROBIO
  • 1 kypřicí prášek do perníku
  • 1 lžička perníkového koření (40 g)
  • špetka soli 
  • 2 lžíce kakaa BPROBIO
  • 80 g medu
  • 70 g másla
  • 2 vejce

Postup:

  1. V míse smíchejte mouku, moučkový cukr, kakao, kypřící prášek do perníku, perníkové koření a sůl. Do směsi přidejte máslo, vejce a med.
  2. Vše vypracujte v hladké nelepící se těsto. Poté dejte těsto do lednice na 1 hodinu odpočinout.
  3. Těsto vyválejte na pomoučeném vále na tloušťku 5 mm a vykrájejte různé tvary.
  4. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 170 °C cca 8 minut.

Mouka žitná chlebová PROBIO

Chlebová mouka osahuje část obalu zrna a klíčku. Na chlebové mouky vybíráme zrna s nejlepší pekařskou kvalitou. Při mletí zachováváme část obalu zrna a klíčku, a proto obsahují PROBIO chlebové mouky více vlákniny a cenných živin než mouky bílé. Proto také zasytí na delší dobu. Chlebová mouka je vhodná nejen na chleba, ale i na zdravější sladké i slané pečení. Hodí se i na housky, krekry, perníčky, pizzy apod.

Dárky z Levandulového údolí

Dárky z Levandulového údolí

Absolut vodka - limitovaná edice Andy Warhol

Prací papírky

Anketa

Jakou pohádku či vánoční film si nenecháte utéct?

Tři oříšky pro Popelku
37 x [10%]
Anděl Páně
26 x [7%]
Lotrando a Zubejda
30 x [8%]
Alenka v říši divů
130 x [34%]
Grinch
29 x [8%]
Princ a Večernice
28 x [7%]
Coco
26 x [7%]
Princezna zakletá v čase
24 x [6%]
Alois Nebel
26 x [7%]
Zloba – Královna černé magie
24 x [6%]

Celkem hlasovalo : 380

BLOG/ČEK

„Povrchní lidé mají v sobě nebezpečný nástroj v podobě své povrchnosti. Pokud křehký člověk s nimi vstoupí do hlubokého přátelství, může být velmi vážně (až smrtelně) zraněn, pokud je odvržen, když už ho nepotřebují…“ 

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru