Pečený pstruh s čočkovým ragú

Ryby si nejspíše dopřáváte hlavně během léta a na Vánoce. Proč si je ale nepřipravit třeba právě teď, když jsou také k dostání? Nachystali jsme pro vás recept se pstruhem, protože má lahodnou jemnou chuť a dobře se odděluje maso od kostí. Ryby jsou díky nízkému obsahu tuků bezvadným tipem pro všechny, kteří potřebují zhubnout. A právě rybí tuk je balzám pro naši oběhovou soustavu, protože dokáže snižovat hladinu cholesterolu v krvi. K jednoduchému zpracování pstruha jsme vybrali zajímavou přílohu, a to čočkové ragú s cibulkou a kořenovou zeleninou.
Počet porcí:
4 porce, Doba přípravy: 90 minut, Náročnost: **

Ingredience:

  • 2 větší pstruzi
  • 200 g čočky Beluga
  • 300 g kořenové zeleniny
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 menší cibule
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 40 g másla
  • olej
  • redukce z balzamikového octa
  • máta
  • sůl, černý pepř

Postup:

  1. Čočku dáme vařit na mírném plamenu do zeleninového vývaru lehce osoleného. Mezitím si nakrájíme řapíkatý celer a kořenovou zeleninu na kostičky a do zlatova opékáme v hrnci. Poté přidáme cibuli najemno nakrájenou. S orestovanou zeleninou promícháme uvařenou čočkou.
  2. Zalijeme 1 dl zbylého vývaru. Přidáme 20 g másla a dochutíme solí, pepřem a balzamikovým octem. Nakonec přidáme nasekanou mátu.
  3. Pstruha zbavíme šupin, připravíme z něj čtyři filety bez kosti. Rozpálíme pánev nalijeme dvě lžíce oleje a pečeme na kůži cca 2 minuty. Přidáme zbytek másla, filety otočíme a vypneme sporák. Filety necháme ještě minutu odležet na pánvi.

Zdroj www.akademiekvality.cz

Dárky z Levandulového údolí

Dárky z Levandulového údolí

Absolut vodka - limitovaná edice Andy Warhol

Prací papírky

Anketa

Jakou pohádku či vánoční film si nenecháte utéct?

Tři oříšky pro Popelku
40 x [10%]
Anděl Páně
27 x [7%]
Lotrando a Zubejda
31 x [8%]
Alenka v říši divů
131 x [33%]
Grinch
31 x [8%]
Princ a Večernice
30 x [8%]
Coco
30 x [8%]
Princezna zakletá v čase
27 x [7%]
Alois Nebel
27 x [7%]
Zloba – Královna černé magie
26 x [7%]

Celkem hlasovalo : 400

BLOG/ČEK

„Povrchní lidé mají v sobě nebezpečný nástroj v podobě své povrchnosti. Pokud křehký člověk s nimi vstoupí do hlubokého přátelství, může být velmi vážně (až smrtelně) zraněn, pokud je odvržen, když už ho nepotřebují…“ 

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru