Časová náročnost: 120/90 minut, 6 porcí
Ingredience:
Na meruňkovou hmotu
- 1 cibule
- 120 g nakrájených sušených meruněk
- 1 polévková lžíce másla
- 50 ml suchého sherry
- sůl
- cayennský pepř
Na krůtí prsa
- 1 zpracované krůtí prso
Na zeleninu
- 1 kg mrkve na silná kolečka
- 2 svazky jarní cibulky (à 150 g) na
- tenké kroužky
- pepř
Na nádivku
- 100 g tvarohového sýru, tučného
- 1 čajová lžička medu
- 100 g anglické slaniny, na plátky
- Na orestování
- 3 polévkové lžíce slunečnicového oleje
Na šťávu z pečeně
- 100 ml suchého sherry
- 100 ml slepičího vývaru
- 100 g smetany
- 30 ml suchého sherry
- 1 polévková lžíce vody
- 1 polévková lžíce potravinářského škrobu
Postup:
- Cibuli a meruňky smícháme v napařovací misce s plným dnem s máslem, sherry, solí, cayennským pepřem a připravujeme podle 1. kroku přípravy. Krůtí prsa nakrájíme tak, aby vznikl co největší plochý plátek masa.
- Paličkou na maso v potravinářské fólii rozklepeme, osolíme a opepříme. Mrkev a jarní cibulky vložíme do napařovací misky s plným dnem, osolíme a opepříme.
- Meruňkovou hmotu necháme mírně vychladnout, smícháme s tvarohovým sýrem, ochutíme solí, cayennským pepřem a medem.
- Natřeme na pečínku, kterou obložíme plátky slaniny. Pečínku srolujeme, svážeme kuchyňskou nití a ze všech stran prudce orestujeme v rozpáleném slunečnicovém oleji.
- Nadívaná krůtí prsa položíme na zeleninu v napařovací misce. Šťávu z pečeně zalijeme sherry a slepičím vývarem, nalijeme na zeleninu a připravujeme podle 2. kroku přípravy.
- Šťávu z pečeně nalijeme do hrnce, přidáme smetanu a přivedeme k varu. Necháme 5 minut povařit, ochutíme solí, pepřem a sherry. Potravinářský škrob rozmícháme s vodou a omáčku tím zahustíme.
Příslušenství:
- 2 napařovací misky s plným dnem
- potravinářská fólie
- kuchyňská nit
- palička na maso
- Recept od Miele z parní trouby