Soutěžte a objevte zbrusu nové recepty s Rio Mare

Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

Připraveny jsou stovky dárků, počínaje produkty Rio Mare, přes robotické hrnce Tefal Cook4me+ nebo pánve Tefal Unlimited s nepřilnavým povrchem, až po kurzy vaření
pro celou rodinu s profesionálním kuchařem u vás doma.

Milujete slunnou Itálii a fantastickou italskou kuchyni? Pokud ano, tak neváhejte a zpříjemněte si „čekání“ na výhru přípravou nějakého skvělého receptu s tuňákem v hlavní roli – právě pro vás je připravena tato zdravá, rychlá, a především lahodná inspirace.

Caponata s tuňákem

Ingredience na 4 porce:

  • 3x 60 g tuňáka Rio Mare Leggero
  • 2 lilky
  • 1 červená cibule
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 50 g černých oliv
  • 40 g kaparů
  • 140 g rajčatového protlaku
  • 4 cl olivového oleje extra virgin
  • 4 cl vinného octa
  • 2 polévkové lžíce cukru krystal
  • olej na smažení
  • sůl
  • pepř
  • 8 plátků bruschetty
  • 10 g čerstvé bazalky

Postup:

  1. Nakrájíme lilek na cca 1cm kostičky, doporučujeme lilek krájet podélně, což zaručí, že nebude hořký. Rozpálíme olej na smažení, přidáme lilek do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. Doporučujeme smažit déle na nižší teplotě, aby byl lilek křupavý. Dozlatova osmažený lilek necháme okapat.
  2. Na jemné kostičky nakrájíme červenou cibulku a řapíkatý celer. Zahřejeme olivový olej v pánvičce na střední teplotě a cibulku s celerem zarestujeme. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme rajčatový protlak a zarestujeme. Poté přidáme černé olivy, kapary a tuňáka.
  3. Do pánvičky se základem dáme okapaný lilek a zamícháme. Zvlášť v misce rozpustíme cukr ve vinném octu. Pokud při dochucování solí nebo pepřem nepoužíváme mlýnek, doporučujeme vždy napřed vše odměřit v ruce. Před a po každém dokořenění poctivě ochutnáváme.
  4. Rozpuštěný cukr s vinným octem zamícháme do caponaty a podle vlastní chuti dosolíme a dopepříme. Necháme 5 minut odpočinout.

Servírování:

Dozlatova orestujeme bruschettu na pánvičce, s kapkou olivového oleje a špetkou soli. Místo pánvičky lze použít i topinkovač. Bruschettu bohatě ozdobíme caponatou a posypeme natrhanou bazalkou. Buon Appetito.

Arancini plněné tuňákovým ragů

Ingredience na 4 porce:

Kuskus:

  • 200 g kuskusu
  • 240 ml vody
  • 1 vejce
  • 50 g sýru Parmigiano
  • sůl

Sugo:

  • 3x 80 g tuňáka Rio Mare s citronem a černým pepřem
  • 400 g cherry rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 4 cl olivového oleje
  • 10 g bazalky
  • sůl
  • pepř

Arancini:

  • rukola
  • 1 balení bůvolí mozzarelly
  • 300 g strouhanky
  • 250 g hladké mouky
  • 300 ml vody
  • olej na smažení

Postup:

  1. Kuskus – kuskus osolíme, přidáme olej z tuňáka, promícháme a zalejeme vroucí vodou. Necháme zakryté 5 minut odpočívat. Poté do kuskusu rozklepneme vajíčko a najemno nastrouhaný sýr Parmigiano, zakryjeme a necháme vychladnout. 
  2. Sugo – rajčátka nakrájíme na malé kostky a dáme do misky. Česnek si rozmáčkneme pomocí nože a vložíme do rozpálené pánvičky s olivovým olejem. Jakmile má česnek zlatavou barvu, přidáme kostky rajčat a ztlumíme plotýnku na polovinu. Rajčata necháme vařit cca 15 minut. Pokud nemáme cherry rajčátka, tak nejprve každé rajče nařízneme ve tvaru ne příliš hlubokého „X“ a vložíme na pár vteřin do horké vody. Poté radikálně ochladíme a sloupneme slupku.
  3. Základ suga je nyní téměř hotový a můžeme přidat tuňáka. Sugo prohříváme, dochutíme solí, pepřem a bazalkou. Naběračku hotového suga přidáme do odpočívajícího kuskusu a zbytek suga necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  4. Arancini – sicilské smažené „street food“, stejně oblíbené, jako v Čechách třeba párek v rohlíku J Jen mnohem náročnější na přípravu, ale rozhodně stojí za to.
  5. Mouku zalijeme vodou a důkladně rozmícháme na sametovou konzistenci. V tomto těstíčku budeme obalovat arancini. Kuskus promícháme se sugem, které jsme k němu přidali. Navlhčíme si dlaň, polévkovou lžící nabereme kuskus a v dlani tlakem formujeme tenkou mističku, do které vložíme předem nakrájenou mozzarellu a lžičku suga. Opět nabereme lžíci kuskusu a zaklopíme náplň. Opatrně, ale důkladně, pomocí druhé navlhčené ruky formujeme do tvaru hrušky. Opakujeme, dokud nezpracujeme všechen kuskus. Arancini necháme v lednici odpočinout, již po pár minutách budou mít pevnější konzistenci.
  6. Jednotlivé arancini ponoříme pomocí děrované naběračky do těstíčka, necháme okapat, vložíme do strouhanky a každou důkladně obalíme. Smažíme v rozpáleném oleji. Jakmile se zbarví, plotýnku ztlumíme a pozvolna smažíme dozlatova.

Servírování:

Na talíř dáme rukolový salát, do něj vložíme arancini a k tomu do malé misky trochu suga na namáčení. Buon Appetito.

Dárky z Levandulového údolí

Dárky z Levandulového údolí

Absolut vodka - limitovaná edice Andy Warhol

Prací papírky

Anketa

Jakou pohádku či vánoční film si nenecháte utéct?

Tři oříšky pro Popelku
37 x [10%]
Anděl Páně
26 x [7%]
Lotrando a Zubejda
30 x [8%]
Alenka v říši divů
130 x [34%]
Grinch
29 x [8%]
Princ a Večernice
28 x [7%]
Coco
26 x [7%]
Princezna zakletá v čase
24 x [6%]
Alois Nebel
26 x [7%]
Zloba – Královna černé magie
24 x [6%]

Celkem hlasovalo : 380

BLOG/ČEK

„Povrchní lidé mají v sobě nebezpečný nástroj v podobě své povrchnosti. Pokud křehký člověk s nimi vstoupí do hlubokého přátelství, může být velmi vážně (až smrtelně) zraněn, pokud je odvržen, když už ho nepotřebují…“ 

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru