Pečící forma Emile Henry na ciabattu v granátové barvě by vám chybět neměla...

Italský podlouhlý chléb ciabatta, tradičně připravovaný z hladké pšeničné či chlebové mouky, droždí a olivového oleje si snadno připravíte dnes už i doma. První takovou pochoutku upekl v roce 1982 mlynář a pekař Arnaldo Cavallari v oblasti Benátska jako odpověď na tehdy populární francouzské bagety. Název ciabatta – v doslovném překladu bačkora – získala pro svůj podlouhlý a poměrně plochý tvar. Dnes je jednou ze základních příloh, která neodmyslitelně patří ke středomořské kuchyni. Za specialitou ale nemusíte jezdit až na sever Itálie. S keramickou formou od Emile Henry si dvě 250gramové šišky tohoto chutného chleba upečete z pohodlí vašeho domova. Na zevnitř neglazovaném víku jsou tři otvory pro unikání páry, které se postarají a křehkost a nadýchanost těsta. Díky hlubokým drážkám je forma ale zároveň vhodná i pro bezlepkové pečivo.

Tohoto pomocníka v krásném granátově červeném odstínu pořídíte v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 2 490 Kč.

Písecký víkend módy a designu

PURE fest

Ubytování v Maringotce u BIO Levandulových polí

Prací papírky

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
95 x [12%]
Josefína Bakošová
72 x [9%]
Dominik Navrátil
140 x [17%]
Machač
73 x [9%]
Iveta Řádková
58 x [7%]
Lucie Marim
69 x [8%]
Luděk Šmehlík
74 x [9%]
Klára Nademlýnská
76 x [9%]
Beáta Rajská
78 x [10%]
Miroslav Michael Knot
77 x [9%]

Celkem hlasovalo : 812

POČASÍ
BLOG/ČEK

„Pokud nechceme slyšet pravdu, nemůže růst naše osobnost, ale jen naše ego!“

Lenka Žáčková

JDI nahoru