Opečený chléb s Javořickou pomazánkou a grilovanou paprikou

Chystáte se grilovat si něco k večeři? Máte mezi sebou i vegetariány, které už nudí grilovaná cuketa a lilek? Pojďme jim to trochu zpestřit a potěšme je opečeným chlebem bohatě zdobeným paprikou z grilu, česnekem, rozmarýnem a Jaroměřickým Tradičním pomazánkovým lahůdkovým, jedním z loňských vítězů soutěže Regionální potravina v Kraji Vysočina. Čím si tento mléčný výrobek vysloužil toto uznávané ocenění? Rozhodně svou smetanově jemnou chutí podle originální české receptury. Jedinečná pochoutka Jaroměřické mlékárny se totiž vyrábí výhradně ze smetany a přírodních surovin. Můžete si ji dopřávat nejen naslano, ale i nasladko.

Počet porcí: 4 porce        Doba přípravy: 25 minut

Ingredience:

Postup:

  1. Papriky v celku položíme na gril a necháme celé spálit. Poté je dáme pod vlhkou utěrku a necháme je zapařit. Budou se nám lépe loupat.
  2. Plátky chleba na grilu opečeme z obou stran, necháme zlehka vychladnout a namažeme je pomazánkou.
  3. Spařené papriky oloupeme rozpůlíme a vyndáme z nich semínka. Poté je na grilu necháme prohřát. Potíráme olejem s rozmačkaným česnekem a nasekaným rozmarýnem.
  4. Papriky poklademe na chleby, osolíme, opepříme a nakonec posypeme petrželkou.

Zdroj, foto: Regionální potravina

Dárky z Levandulového údolí

Dárky z Levandulového údolí

Absolut vodka - limitovaná edice Andy Warhol

Prací papírky

Anketa

Jakou pohádku či vánoční film si nenecháte utéct?

Tři oříšky pro Popelku
37 x [10%]
Anděl Páně
26 x [7%]
Lotrando a Zubejda
30 x [8%]
Alenka v říši divů
130 x [34%]
Grinch
29 x [8%]
Princ a Večernice
28 x [7%]
Coco
26 x [7%]
Princezna zakletá v čase
24 x [6%]
Alois Nebel
26 x [7%]
Zloba – Královna černé magie
24 x [6%]

Celkem hlasovalo : 380

BLOG/ČEK

„Povrchní lidé mají v sobě nebezpečný nástroj v podobě své povrchnosti. Pokud křehký člověk s nimi vstoupí do hlubokého přátelství, může být velmi vážně (až smrtelně) zraněn, pokud je odvržen, když už ho nepotřebují…“ 

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru