Tradiční arabská pomazánka nebo dip je výživový klenot vašeho jídelníčku. Krom bílkovin obsahuje také hodně vlákniny a zdraví prospěšné tuky. Je jen na vás, jestli si hummus vychutnáte s křupavými krekry anebo čerstvou zeleninou, chutnat bude za každých okolností báječně.
Ingredience:
- 200 g vařené bio cizrny PROBIO
- 2 lžíce bio olivového oleje PROBIO
- 1 lžíce tahini pasty
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce citronové šťávy
- ½ lžičky římského kmínu
- voda (asi půl deci)
Postup:
Cizrnu vložte do mixéru, přidejte olivový olej, tahini pastu, podrcený česnek, citronovou šťávu, římský kmín a rozmixujte na hladký krém. Přilívejte postupně tolik vody, aby měl hummus polotuhou konzistenci.