Technologie vaření sous-vide je známá od 70. let 20. století. Jejím cílem bylo zjednodušit přípravu a zajistit delší trvanlivost potravin, proto se metoda nejprve používala především pro hotová jídla. Příprava při nízkých, přesných teplotách současně umožnila téměř vědeckou optimalizaci chuti a struktury. Díky parním nebo kombinovaným parním troubám a vakuovací zásuvce Miele si můžete chuťově jedinečné pokrmy dopřát doma i vy. Inspirujte se recepty z kuchařky Sous-vide od Miele a potěšte své blízké třeba moučníkem z jablek a fíků.
Časová náročnost: 60 minut
Ingredience:
- 1 mírně kyselé jablko na čtvrtky, bez jádřince
- 100 g čerstvých fíků pokrájených na proužky
- 50 g brusinek
- 50 g piniových jader
- 2 polévkové lžíce medu
- ⅓ stonku citronové trávy
Postup:
- Čtvrtky jablka podélně rozkrájíme na silnější plátky. Všechny přísady smícháme, vložíme do vakuovacího sáčku a vakuujeme podle nastavení.
- Vakuovací sáček na roštu vložíme do ohřevného prostoru a připravujeme podle nastavení. Ragú z jablek a fíků vyjmeme z vakuovacího sáčku.
Super tip: Podáváme jako sladký moučník se zmrzlinou nebo pudinkem či jako kořeněnou ovocnou přílohu k sýrové míse.
Příslušenství:
vakuovací sáček, rošt
Nastavení:
Vakuování
Vakuovací stupeň:
Příprava pokrmu:
Provozní způsoby: Sous-vide
Teplota: 80 °C
Doba trvání programu: 40 minut
Úroveň: 2