Že je česká kuchyně těžká? Nemusí být. Tenhle recept je zdravý a je plný českých surovin – houby z vašeho lesa, mrkev ze zahrádky, kozí sýr od sousedního farmáře… A co čirok? Zapomenutá obilovina má v našem jídelníčku své místo. Pojďme ji dostat zpátky na výsluní.
Suroviny na 2 porce:
- Asi 400 g vařeného čiroku BIO PROBIO (cca 180 g suchého)
- 15 – 20 g sušených hub
- 1 menší cibule
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 100 g oloupané mrkve
- 150 g cukety
- 1 stroužek česneku
- 1 snítka tymiánu
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
- Čerstvý kozí sýr a klíčky na posypání
Postup:
- Sušené houby zalijte asi hrnkem horké vody. 5 minut vařte a odstavte.
- Cibuli nakrájejte najemno. V pánvi rozehřejte olej a cibuli opékejte dozlatova.
- Mrkev nakrájejte na kostičky a přidejte do pánve. Asi 3 minuty pozvolna opékejte. Mezitím nakrájejte na drobné kostičky cuketu. Přidejte k mrkvi a 2 minuty pozvolna opékejte.
- Česnek rozdrťte najemno. Rozmarýn nakrájejte najemno. Přidejte do pánve, lehce osolte, opepřete a asi minutu promíchávejte. Přidejte houby společně s 5 lžícemi houbového vývaru. Přisypejte čirok a prohřívejte, dokud se tekutina nevypaří. Dochuťte solí a pepřem.
- Na talíři posypejte sýrem a klíčky.