V rámci letošního ročníku se představí řada známých vystavovatelů, včetně lahůdkářství Le marché, Fransyr, šampaňského domu Veuve Clicquot, pekárny Nostress, Klobaskarny a mnohých dalších. Na fanoušky francouzské kuchyně tu budou čekat oblíbené speciality jako burgundští šneci, čerstvé ústřice a mušle, francouzské sýry a sušené klobásy, smažené foie gras, kachní delikatesy, žabí stehýnka, francouzské koláče či šumivá vína Crémant.
„Trhy na Kampě se letos konají již po patnácté, což z nich dělá jeden z nejstarších gastronomických festivalů v Praze. Mám radost, že se za tu dobu staly tak oblíbené, a to nejen mezi Pražany. Návštěvníci sem přicházejí načerpat trochu té francouzské atmosféry, ochutnat speciality francouzské kuchyně, osvěžit se sklenkou rosé, ale také zažít chvíle pohody se svými blízkými,“ říká organizátor Francouzského festivalu, Thomas Bouton.
Mezi vystavovatele letošního jubilejního ročníku se zařadí i Tomáš Reger, populární brněnský šéfkuchař a spolumajitel restaurace Element, který společně se šampaňským domem Veuve Clicquot připraví pro návštěvníky trhu jedinečné pokrmy napárované s bublinkami tohoto exkluzivního šumivého vína.
Nebude chybět ani bohatý hudební doprovod, na zdejším podiu zazpívá například Markéta Poulíčková a na své si přijdou rovněž milovníci jazzových a swingových melodií. Představí se kapely jako futur Swing, duo Hot Sisters, Charlie and the Chocolate a sobotní program se ponese v duchu klasické hudby v podání Klárovo kvarteto. Dokonale uvolněnou atmosféru dokreslí program pro děti, který pro ně bude připravený každý den dopoledne, a to od středy do soboty.
Trh bude slavnostně zahájen francouzským velvyslancem 12. července v 11 hodin.
Program a kompletní seznam vystavovatelů naleznete na: http://www.francouzskytrh.cz/cs