Zvláště v jarních a letních měsících vám při pořádání oslav nebo setkání s rodinou či přáteli nesmí chybět chladící nádoba, kam umístíte víno anebo sekt. Hodí se pro jakoukoliv láhev o objemu 0,7 l nebo 1 l. Dvojitá stěna z nerezové oceli zajišťuje dokonalé chlazení nápoje, navíc se nemusíte bát orosení nádoby ani skvrn na stole. Nádoba s nadčasovým designem je velmi odolná vůči nárazům a oděrům.
Víte, že teplota vína má vliv na jeho chuť i vůni. Bílá sladší a dezertní vína by měla mít teplotu okolo 8–12 °C, bílá suchá vína pak 9–12 °C. Šumivá a šampaňská vína by měla být podávána přibližně při teplotě 4–8 °C. Je mýtem, že červená vína mají mít „pokojovou teplotu“. Je vhodné je lehce vychladit, obvykle na 14–16 °C, těžší pak na 16–19 °C. Nedávejte vína do mrazáku, ani je nepodávejte s ledem, abyste nenarušili jejich chuť a aroma.
- Chladící nádoba Secco, cena: 1099 Kč
- Chladící nádoba Vino, cena: 1099 Kč
Zakoupíte na: www.termoo.cz