Jak připravit rafinované sváteční menu podle Miele

Nadcházejí sváteční dny spojené s prodlouženým víkendem je ideální příležitostí k tomu se zastavit, odpočinout si a užít si více času se svou rodinou či blízkými. Ideální příležitostí je zapojit je do přípravy několikachodového menu z vybraných receptů Miele. Společně tak můžete objevovat nové chutě, sdílet radost z vaření a vytvářet příjemné vzpomínky.

A co si spolu s Miele můžete připravit? Tak třeba eintopf se zelím a hovězím masem, vepřovou pečínku s křupavou krustou nebo višňovo-makový koláč s posypkou. Připravte se na jedinečný kulinářský zážitek, který přinese radost všem účastníkům vaření i strávníkům!

Eintopf se zelím a hovězím masem (pro 4 osoby, snadné)

Ingredience:

  • 50 g cibule nakrájené najemno
  • 20 g másla
  • 200 g hovězí kýty nakrájené na kostičky
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 200 g brambor nakrájených na kostičky
  • 250 g bílého zelí nastrouhaného nahrubo
  • 200 g červené řepy nastrouhané nahrubo
  • 75 g pórku nakrájeného najemno
  • 1–2 PL octa z červeného vína
  • 150 g crème fraîche
  • 1 PL nasekané petrželky
  • sůl

Příprava:

  1. Máslo rozehřejeme na pánvi a osmahneme na něm cibulku a maso. Poté zalijeme vývarem a necháme asi 5 minut povařit.
  2. Přidáme brambory, bílé zelí, řepu, pórek, ocet a sůl a dobře promícháme. Přikryjeme pokličkou a necháme asi 20 minut mírně vařit.
  3. Po uvaření vmícháme crème fraîche, posypeme petrželkou a podáváme.

Vepřová pečínka s křupavou krustou (6 osob, středně náročná příprava)

Ingredience:

  • 800 g libového bůčku s kůží (kostičky rozpustit a použít)
  • 2 ČL kmínu
  • čerstvě mletý pepř, sůl
  • 300 ml suchého jablečného vína
  • 50 ml suchého vína
  • lístky z jednoho svazku petržele
  • 2-3 ČL ostré hořčice
  • 1 ČL škrobu

Kalorie 1 porce: 1966 kJ / 47 kcal, B 29 g, T 34 g, VJ 6 g

Příprava:

  1. 1-3 dny před podáváním: kůži včetně vrstvy tuku v rozestupech 5 mm nařízneme. Mrazicí sáček (3 l) nebo sáček do parní trouby (XL) rozprostřeme na pracovní plochu, posypeme kmínem, pepřem 1/2 ČL soli a postavíme na ni pečínku masem dolů. Přilijeme oba druhy vína, sáček uzavřeme, vložíme do neperforované misky a vsuneme do parní trouby. Nastavení: příprava v páře / univerzální / 80°C / 3,5 hod.
  2. Maso následně necháme v sáčku vychladnout, přičemž kůže musí směřovat nahoru a nesmí ležet v šťávě.
  3. Před podáváním: Maso vyjmeme ze sáčku a necháme odpočinout při pokojové teplotě. Usazený tuk odstraníme. Kůži vysušíme kuchyňským ubrouskem. Talíře předehřejeme v nahřívači.
  4. Zrosolovatělou šťávu vyjmeme ze sáčku a společně s kostmi převaříme v otevřeném hrnci na 250-300 ml a poté přecedíme. Lístky petrželky oblanšírujeme ve vroucí slané vodě, prudce ochladíme ledovou vodou a rozmixujeme do šťávy. Dochutíme hořčicí, solí a pepřem dle libosti zahustíme škrobem.
  5. Pečicí plech vyložíme alobalem. Maso nakrájíme na 6-8 rovnoměrných porcí, položíme na plech kůží nahoru, vsuneme do 2. úrovně vyhřáté pečicí trouby a pod dohledem ogrilujeme do křupava a zlatohněda. Nastavení: velký gril / 240°C / 15-25 minut.
  6. Maso klademe na předehřáté talíře a přelijeme trochou šťávy.
  7. Servírujeme s rybízovým červeným zelím a s bramborami připravenými koventomatu/parní troubě.

Višňovo-makový koláč s posypkou

Ingredience:

  • 100 g marcipánu
  • 400 g + 50 g mouky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 200 g měkkého másla
  • 130 g cukru, špetka soli
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 4 vejce
  • 1/2 bal. pudingového prášku
  • 200 g zakysané smetany
  • 250 g máku
  • 50 g mletých mandlí
  • 350 g odkapaných višní

Příprava:

  1. Marcipán nahrubo nastrouháme a uhněteme spolu se 400 g mouky, máslem, práškem do pečiva, cukrem a 1 vejcem. Dvě třetiny těsta použijeme na dno formy (Ø 26 cm) a na okraje.
  2. Višně necháme okapat, smetanu, zbylá vejce, pudingový prášek a vanilkový cukr smícháme dohromady. Do zbylé třetiny těsta vmícháme 100 g mletého máku s 50 g mouky. Zbylý mák smícháme s mletými mandlemi a opatrně rozprostřeme na dno. Na to vrstvíme okapané višně, smetanovou hmotu a nakonec makové těsto. V předehřáté troubě upečeme dozlatova (horní/spodní pečení, 170-180°C, 1. úroveň odspodu, 50-60 minut, nebo intenzivní pečení, 150-160 °C, 1. úroveň odspodu, 50-60 minut).

Tipy, které oceníte:

Jeden z nejlepších pomocníků při přípravě pokrmů je domácí konvektomat Miele. Díky špičkové technologii a inovativním funkcím vám tento kuchyňský zázrak umožní dosáhnout dokonalých výsledků při vaření, pečení, grilování i přípravě . Přístroj zaručuje rovnoměrné rozložení páry a tepla po celé troubě, aby byl každý prokrm připraven přesně podle  vašich představ a s maximálním zachováním chutí a výživových hodnot. Výsledkem budou špičkové kulinářské zážitky, které si můžete vychutnat v pohodlí domova. Nová funkce HydroClean u vybraných modelů s sebou navíc přináší i možnost samočištění. S konvektomatem Miele se tak z vaření stane nejen perfektní zábava s minimem úsilí, ale také příležitost prohloubit vztahy s vašimi blízkými.

https://www.miele.cz/c/gen7000-2868.htm

Dárky z Levandulového údolí

Dárky z Levandulového údolí

Absolut vodka - limitovaná edice Andy Warhol

Prací papírky

Anketa

Jakou pohádku či vánoční film si nenecháte utéct?

Tři oříšky pro Popelku
37 x [10%]
Anděl Páně
26 x [7%]
Lotrando a Zubejda
30 x [8%]
Alenka v říši divů
130 x [34%]
Grinch
29 x [8%]
Princ a Večernice
27 x [7%]
Coco
26 x [7%]
Princezna zakletá v čase
24 x [6%]
Alois Nebel
26 x [7%]
Zloba – Královna černé magie
24 x [6%]

Celkem hlasovalo : 379

BLOG/ČEK

„Povrchní lidé mají v sobě nebezpečný nástroj v podobě své povrchnosti. Pokud křehký člověk s nimi vstoupí do hlubokého přátelství, může být velmi vážně (až smrtelně) zraněn, pokud je odvržen, když už ho nepotřebují…“ 

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru