Čekankový originál - slazení s minimem cukrů a skvělou chutí

Čekanka je v Česku velmi oblíbenou bylinou. Z jejího kořenu se dříve připravovala náhražka kávy a v současné době je jednou ze základních složek znovuobjevené Melty, která se těší velkému zájmu. Extrakt z čekanky se používá jako sladidlo, se kterým český trh přišla v roce 2015 společnost KAUMY. Dnes můžeme potvrdit, že čekankový sirup trvale získává větší pole působnosti. Důvodem je především jeho jedinečné složení s minimem cukru, které dosahuje  přirozeně sladká chuti. Má také vysoký obsah vlákniny, která umožňuje univerzální použití.

Benefity čekanky

Před osmi lety začala jako první v České republice společnost KAUMY vyrábět čekankový sirup 4Slim s unikátním složením. Extrakt z čekankového kořene je jedním z nejzdravějších a nejoblíbenějších přírodních sladidel. Má celou řadu benefitů pro naše zdraví. Díky unikátnímu způsobu zpracování obsahuje Čekankový originál 4Slim pouze 5-6 % cukru, a přesto si zachovává vynikající sladivost, přibližně na úrovni medu.

Čekankový originál vyniká mezi jinými sladidly také díky mimořádně vysokému obsahu prospěšné vlákniny a velmi nízkému glykemickému indexu. Naprosto plnohodnotně nahradí cukr, med nebo javorový či agávový sirup, ale má oproti nim méně než polovinu kalorií. Obsahuje 71 procent rozpustné vlákniny – inulinu. Ten má příznivý vliv na střevní mikroflóru – jednoduše řečeno vyživuje užitečné střevní bakterie. Navíc vytvoří na stěnách střeva přirozený ochranný „film“. Inulin, jako každá vláknina, podporuje trávení a zažívání. Čekankový originál neobsahuje lepek, laktózu, konzervanty ani aromata.

Univerzální použití pro každý váš den

Extrakt z čekanky se hodí pro studenou i teplou kuchyni, protože ani při vyšších teplotách nemění své vlastnosti a má neutrální, přirozeně sladkou chuť. Bonusem Čekankového originálu pro využití v teplé kuchyni je schopnost zcela nahradit při pečení pokrmový tuk.

Pod značkou 4Slim vyrábí společnost KAUMY i další výrobky s čekankovým extraktem. Jde například o čekankové toppingy, které se používají k dochucování a ozdobení pohárů a palačinek, čekanko-arašídový krém, ořechové krémy slazené čekankou a další. Novinkou jsou také low-carb tyčinky, které na rozdíl od většiny ostatních nejsou na datlovém základě, ale základní surovinou je právě extrakt z kořene čekanky.

Přírodní alternativa k umělým sladidlům nejen pro diabetiky

Příběh výroby čekankového sirupu v České republice začal, když původní majitel společnosti, který je diabetik a hledal přírodní alternativu k umělým sladidlům. Slazení, které by mělo nízký obsah cukru, dobrou rozpustnost a zároveň přirozenou sladkou chuť bez nepříjemné kovové pachuti. „Experimentovalo se s různými ingrediencemi, ale stále to nepřinášelo očekávaný výsledek. Spokojeni jsme byli až ve chvíli, kdy jsme ‚objevili‘ extrakt z kořene čekanky. Bylo to přesně to pravé – konzistence i sladivost podobná medu, skvělá chuť, žádné konzervanty a chemická aditiva. Řekli jsme si, že když produkt chutná nám, osloví i zákazníky,“ vysvětluje ředitelka produktového managementu a marketingu Lea Striežencová.

Čekankový originál, čekankové slazení a ostatní produkty na bázi čekanky jsou ideální pro diabetiky, alergiky či osoby s nadváhou. Zkrátka pro všechny, kterým záleží na výrazném omezení přísunu cukru a snížení obsahu kalorií ve stravě. Výrobky s obsahem extraktu za kořene čekanky jsou vhodné také pro malé děti a seniory, protože inulin podporuje imunitu a harmonizaci střevní mikroflóry.

www.cekankovysirup.cz

www.kaumy.cz

Dárky z Levandulového údolí

Dárky z Levandulového údolí

Absolut vodka - limitovaná edice Andy Warhol

Prací papírky

Anketa

Jakou pohádku či vánoční film si nenecháte utéct?

Tři oříšky pro Popelku
42 x [10%]
Anděl Páně
28 x [7%]
Lotrando a Zubejda
33 x [8%]
Alenka v říši divů
131 x [32%]
Grinch
31 x [8%]
Princ a Večernice
30 x [7%]
Coco
30 x [7%]
Princezna zakletá v čase
29 x [7%]
Alois Nebel
27 x [7%]
Zloba – Královna černé magie
28 x [7%]

Celkem hlasovalo : 409

BLOG/ČEK

„Povrchní lidé mají v sobě nebezpečný nástroj v podobě své povrchnosti. Pokud křehký člověk s nimi vstoupí do hlubokého přátelství, může být velmi vážně (až smrtelně) zraněn, pokud je odvržen, když už ho nepotřebují…“ 

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru