Letní snídaně lehce a zdravě: v hlavní roli bio pistáciový chlebíček

S blížícími se prázdninovými měsíci je načase si začít užívat lehkých a čerstvých jídel, a to se týká i dezertů. Pokud si navíc potrpíte na sladké svačiny či snídaně, tento pistáciový bio chlebíček je ideálním řešením, jak si osladit život. Chutně a zároveň zdravě, s ovocem, jogurtem, nebo s džemem, ať už domácím od babičky, či bioládou ze zdravé výživy. K lahodným pistáciím se totiž hodí skoro všechno! Kombinací, jak vylepšit tento chlebíček, existuje mnoho a jistě vám dokáží ozvláštnit nejednu snídani či svačinu, což ocení zejména děti. Kdy si jej tedy upečete?

Pistácie u nás mají zelenou

Ořechy dokáží povýšit jakékoliv jídlo, od polévky až po dezert. Nejenže vylepší chuť a dodají porci zdravých tuků, ale zároveň vnáší do pokrmů tolik kýžený křupavý element. Pistácie zaujmou nejen ojedinělou barvou, ale také specifickou chutí. To je nejspíš jedním z důvodů, proč se pistácie setkávají s tak velkou oblibou – milujeme je nasladko, naslano, drcené či jen tak v celku. A nejvíce v podobě pistáciové zmrzliny J Pistácie mají ale také mnoho zdravotních benefitů. Obsahují například beta-karoten, který působí příznivě na stav a zdraví naší pokožky, vlasů, očí a zubů. Jsou zdrojem draslíku napomáhajícímu ke správné funkci našich svalů a vitamínu B6, který nejenže podporuje imunitní schopnost našeho těla, ale navíc může zlepšit i náladu. Kuriozitou je, že jejich loupání se u některých dokonce řadí k nejvíce relaxačním technikám vůbec. Pokud k této hrstce populace nepatříte, nevadí. Kupte si ty loupané a obohaťte si s nimi tento bio pistáciový chlebíček. Ale pozor, kdo jej jednou ochutná, nepřestane na něj pět ódy!

Pečení bez chemie

Také si kladete občas otázku, jak udělat vaše pečení zdravějším, bez zbytečné chemie, a navíc s ohledem na životní prostředí? Pokud ano, měli byste vyzkoušet pečení z bio mouky! V dnešní době, kdy už nejsou bio produkty nedostatkovým zbožím, které uvidíte pouze v regálech obchodů se zdravou výživou či na farmářských trzích, je cesta udržitelnosti opravdu tak snadná!

A jak že se bio mouky oproti normálním moukám liší? Není třeba, abyste byli skeptičtí, jelikož jejich chuť pravděpodobně nerozeznáte od normálních mouk. Bio hladká mouka značky Babiččina volba má navíc stejné pekařské vlastnosti, jako mají mouky bez tohoto označení, ale můžete si být 100% jisti jejím původem. Mouka se vyrábí z obilí pěstovaného podle přísných pravidel bio produkce, které je šetrnější k životnímu prostředí a genově modifikovaný materiál ani žádná éčka v jejím složení nenajdete. Ať už tedy patříte mezi zvídavce, kteří se zajímají o složení potravin či nikoliv, tento typ produktu rozhodně stojí za vyzkoušení. Jakmile jej totiž jednou zařadíte do svého pečícího repertoáru, nebudete už používat nic jiného! Bio hladká mouka Babiččina volba je k sehnání ve vybraných hypermarketech Albert.

Ingredience

  • 100 g bio hladké mouky Babiččina volba
  • 3 vejce
  • 50 g třtinového cukru
  • 45 g tekutého pistáciového másla
  • 60 g jogurtu
  • 30 g mletých pistácií nebo pistáciové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu – nastrouhaná

Postup

Vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny, pak vmíchejte postupně všechny ostatní suroviny.

Předehřejte troubu na 160 až 180 °C, podle toho, jak vám trouba peče, a pomalu pečte 45 minut do zezlátnutí. Směs vlijte do pečící formy a během pečení kontrolujte špejlí.

Dárky z Levandulového údolí

Dárky z Levandulového údolí

Absolut vodka - limitovaná edice Andy Warhol

Prací papírky

Anketa

Jakou pohádku či vánoční film si nenecháte utéct?

Tři oříšky pro Popelku
37 x [10%]
Anděl Páně
26 x [7%]
Lotrando a Zubejda
30 x [8%]
Alenka v říši divů
130 x [34%]
Grinch
29 x [8%]
Princ a Večernice
27 x [7%]
Coco
26 x [7%]
Princezna zakletá v čase
24 x [6%]
Alois Nebel
26 x [7%]
Zloba – Královna černé magie
24 x [6%]

Celkem hlasovalo : 379

BLOG/ČEK

„Povrchní lidé mají v sobě nebezpečný nástroj v podobě své povrchnosti. Pokud křehký člověk s nimi vstoupí do hlubokého přátelství, může být velmi vážně (až smrtelně) zraněn, pokud je odvržen, když už ho nepotřebují…“ 

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru