Máte rádi povidla? Jejich chuť si z dětství pamatujeme asi všichni. Neděle nebyla nedělí bez nadýchaných buchet s vůní švestek. Poctivá povidla bez přidaných cukrů, zahušťovadel a konzervantů nebo dochucovadel - taková dnes v supermarketu ale jen tak nenajdete. Proto je tady Ovocňák, který nově nabízí dva druhy a oba z česko-slovenského ovoce. Ve skleničkách totiž najdete jen švestky nebo višně z jejich vlastních sadů a nic jiného.
V Ovocňáku používají ten nejjednodušší a zároveň nejlepší recept, který znaly už naše babičky. Na 100 gramů povidel nasbírají ve svých sadech v Beckově asi 300 (švestková) až 500 (višňová) gramů ovoce. Trhají ho na vrcholu zralosti, aby obsahovalo co nejvíce přírodních cukrů. Potom ho více než dva dny redukují teplem a výsledkem je hustá a báječně lepivá dobrota, která obsahuje pouze ovoce a žádné další zbytečnosti.
Švestková povidla
Povidla s příchutí švestek jsou největší českou klasikou. Lesklé fialové plody jsou bohaté na vitamin E a mají vysoký obsah minerálních látek. Velmi dobře pomáhají při střevních problémech a zácpě, podporují funkci ledvin, jater a krevního oběhu.
Višňová povidla
Jejich předností je příjemně nakyslá a svěží chuť. Višně obsahují flavonoidy, rostlinné antioxidanty, které přispívají k prevenci srdečních chorob. Jsou také plné melatoninu, který napomáhá delšímu a kvalitnějšímu spánku. Takže lžička před spaním rozhodně neuškodí.
Všechna Voňavá povidla koupíte na ovocnak.cz za 179 Kč.