Ovocňák má povidla a jsou hustá!

Máte rádi povidla? Jejich chuť si z dětství pamatujeme asi všichni. Neděle nebyla nedělí bez nadýchaných buchet s vůní švestek. Poctivá povidla bez přidaných cukrů, zahušťovadel a konzervantů nebo dochucovadel - taková dnes v supermarketu ale jen tak nenajdete. Proto je tady Ovocňák, který nově nabízí dva druhy a oba z česko-slovenského ovoce. Ve skleničkách totiž najdete jen švestky nebo višně z jejich vlastních sadů a nic jiného.

V Ovocňáku používají ten nejjednodušší a zároveň nejlepší recept, který znaly už naše babičky. Na 100 gramů povidel nasbírají ve svých sadech v Beckově asi 300 (švestková) až 500 (višňová) gramů ovoce. Trhají ho na vrcholu zralosti, aby obsahovalo co nejvíce přírodních cukrů. Potom ho více než dva dny redukují teplem a výsledkem je hustá a báječně lepivá dobrota, která obsahuje pouze ovoce a žádné další zbytečnosti.

Švestková povidla

Povidla s příchutí švestek jsou největší českou klasikou.  Lesklé fialové plody jsou bohaté na vitamin E a mají vysoký obsah minerálních látek. Velmi dobře pomáhají při střevních problémech a zácpě, podporují funkci ledvin, jater a krevního oběhu.

Višňová povidla

Jejich předností je příjemně nakyslá a svěží chuť. Višně obsahují flavonoidy, rostlinné antioxidanty, které přispívají k prevenci srdečních chorob. Jsou také plné melatoninu, který napomáhá delšímu a kvalitnějšímu spánku. Takže lžička před spaním rozhodně neuškodí.

Všechna Voňavá povidla koupíte na ovocnak.cz za 179 Kč.

 

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
528 x [14%]
Aperol spritz
335 x [9%]
Cuba Libre
346 x [9%]
Piňa Colada
332 x [9%]
Daiquiri
329 x [9%]
Margarita
439 x [12%]
Cosmopolitan
345 x [9%]
Mai-Tai
356 x [10%]
Whiskey sour
391 x [10%]
Pisco sour
339 x [9%]

Celkem hlasovalo : 3740

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru