Léto ve vlasech: tipy, jak pečovat o své vlasy během horkých měsíců

Léto už je na dohled a sluníčko nabírá na síle. Milovníci léta se radují, ale vlasy už méně. Sluneční záření je totiž velmi namáhá, vysušuje a může také přispět k blednutí barvy. Chystáte-li se na dovolenou k moři nebo jen rádi trávíte čas na slunci na zahradě nebo u bazénu, podívejte se na následující tipy. Díky nim ochráníte svoje vlasy a budete si moct léta užívat naplno.

Prvním krokem k zachování zdravých vlasů v létě je jejich ochrana. Tu vám v první řadě zajistí produkty s UV filtry, které vlasy chrání před škodlivými slunečními paprsky. Pro tyto účely jsme vyvinuli speciální řadu Sun od Paul Mitchell, ve které najdete hned tři produkty pro péči o sluncem namáhané vlasy. Pokud jste opečovali vlasy ochrannými produkty, na řadu přichází vnější ochrana, a to například klobouk nebo šátek.

Pojďme se podívat na letní vlasovou rutinu krok po kroku. Nejdříve umyjte vlasy šamponem Sun Revitalizing Shampoo, který je jemně očistí, ale nevysuší, a to díky obsahu keravisu a kokosovému oleji. Nezapomeňte umývat vlasy vždy dvakrát. První mytí odstraňuje povrchové nečistoty, druhé mytí jde více do hloubky. Pro extra hydrataci, výživu a posílení křehkých vlasů aplikujte na 3-5 minut After Sun Nourishing Masque, která vlasy navíc nádherně vyhladí. Posledním produktem z řady Sun je Sun Protective Dry Oil, který vyživuje a ochraňuje. Tento suchý olej obsahuje, stejně jako všechny produkty Sun, UV filtr Uvinul® Easy, který pomáhá předcházet dlouhodobému poškození vlasů. Tento olej lze aplikovat jak do suchých, tak do mokrých vlasů kdykoliv během dne.

Paul Mitchell® Sun Revitalizing Shampoo

  • Revitalizační šampon s UV filtrem Uvinul® Easy
  • Receptura obohacená o keravis a kokosový olej jemně čistí a dodává vlasům vláčnost a lesk.

Bonus: UV filtr Uvinul® Easy pomáhá chránit vlasy před škodlivými slunečními paprsky a zabraňuje vyblednutí barvy.

300 ml, DPC 777 Kč / 28,25 €

Paul Mitchell® After Sun Nourishing Masque

  • Intezivní péče s UV filtrem Uvinul® Easy.
  • Hydratační, vyživující ošetření suchých, křehkých vlasů vystavených slunci, větru, soli a chloru.
  • Maska je obohacená o keravis, panthenol, slunečnicový olej a pšeničné složky pomáhá obnovit vlhkost vlasů, posílit je a nádherně vyhladit.

Bonus: UV filtr Uvinul® Easy pomáhá chránit vlasy před škodlivými slunečními paprsky a zabraňuje vyblednutí barvy.

250 ml, DPC 810 Kč / 29,45 €

Paul Mitchell® Sun Protective Dry Oil

  • Ochranný a vyživující suchý olej s UV filtrem Uvinul® Easy.
  • UV filtr pomáhá chránit vlasy před škodlivými slunečními paprsky a zabraňuje vyblednutí barvy. Receptura obohacená o keravis, vitamín
  • E, jojobový a slunečnicový olej a pšeničné složky svým posilujícím a antioxidačním účinkem zajišťuje hebkost, lesk a pružnost vlasů.

Bonus: Pro dosažení anti-frizz efektu může být aplikován také na vlhké vlasy před foukanou.

150 ml, DPC 943 Kč / 34,29 €

Kromě řady Sun je ideálním pomocníkem v horkých dnech Awapuhi Moisture Mist®. Je to hydratační sprej, který dodává extra dávku hydratace, osvěžuje suchou pokožku a vlasy, a navíc rychle refreshuje styling. Jak ho můžete používat? Jako bezoplachový kondicionér, nebo na pláži či u bazénu pro osvěžení vlasů. Hodí se i po opalování na citlivou a spálenou pokožku. Můžete si jej dát do lednice a v průběhu dne se s ním osvěžit, lze jej nasprejovat jak na vlasy a vlasovou pokožku, tak i na obličej. Pomůže i při štípnutí hmyzem, nádherně ochladí a zklidní pokožku, protože obsahuje panthenol.

Dalším pomocníkem na léto je produkt z řady Color Protect, konkrétně Color Protect® Locking Spray. Tato kúra ve spreji pěstí vlasy, zvyšuje lesk a chrání barvu před vyblednutím. Obsahuje ochranu před UVA a UVB paprsky, takže je ideálním doplňkem letní péče. Produkt lze aplikovat na vlasy kdykoliv během dne pro extra ochranu a lesk.

Awapuhi Moisture Mist®

Hydratační sprej

  • Suchým vlasům dodává extra dávku vlhkosti a osvěžuje suchou, unavenou pokožku. Synteticky vyrobená kyselina mléčná a havajský divoký zázvor (awapuhi) vlasy intenzivně hydratují a posilují jejich lesk.
  • Mořské řasy a výtažky z planktonu jsou bohaté na aminokyseliny a vitamíny, čímž vlasy výrazně zjemňují. Sodium PCA má hydroskopické účinky a ve vlasech zadržuje vlhkost.

Bonus: Pomocí tohoto hydratačního spreje se dají reaktivovat stylingové výrobky. Je proto ideální pro rychlý refresh stylingu.

250 ml, DPC 632 Kč / 22,98 €

Color Protect® Locking Spray

Kúra ve spreji

  • Pěstí vlasy, zvyšuje lesk a prodlužuje trvanlivost barvy tím, že ji ve vlasech uzavírá. Pečující složky a výtažky posilují lesk a zjemňují vlasy.
  • Výtažky ze slunečnice pomáhají ochránit barvu vlasů před vyblednutím.

Bonu: Silná ochrana před UVA a UVB zářením pomáhá předcházet blednutí barvy.

100 ml, 388 Kč / 14,10 €    250 ml, DPC 861 Kč / 31,31 €

Produkty v prodeji v kadeřnických salonech www.paulmitchell.cz/salony nebo na oficiálním e-shopu John Paul Mitchell Systems® eshop.paulmitchell.cz

Audioknihy: Vila v Itálii

Prací papírky

Dětská kosmetika

Anketa
BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru