Výroční 30. sraz European H.O.G. Rally navštívilo více než 100 000 lidí

Krásné historické město Senigallia na italském pobřeží hostilo ve dnech 6. až 9. června 2024 jubilejní 30. ročník Evropského srazu H.O.G. Rally. Tento sraz se každoročně koná na jiném místě a pravidelně přiláká desítky tisíc motocyklových nadšenců. Letošní italský ročník předčil všechna očekávání, podle odhadů se ho v regionu Le Marche během tří dnů zúčastnilo přes 100 000 příznivců značky Harley-Davidson a členů Harley Owners Group. Nabitého programu se zúčastnilo více než 20 000 motocyklů z Itálie, Evropy a dalších zemí. Tato kultovní akce proměnila celé město v ráj fanoušků značky Harley-Davidson.

Mezi hlavní místa konání patřilo náměstí Piazza Garibaldi, Foro Annonario a parky kolem obrovské středověké pevnosti Rocca Riveresca s celou řadou zajímavých atrakcí, jako byla vyhrazená kontaktní místa pro členy H.O.G. nebo výstava Harley-Davidson Expo s nejnovějšími motocykly modelového roku 2024. Na oslavu nové éry výkonu, technologií a designu v touringové oblasti byly vystaveny úplně nové modely Street Glide® a Road Glide® s modernizovanými motory Milwaukee-Eight® 117 V-Twin. Více než 270 jezdců využilo možnosti bezplatných testovacích jízd a fanoušci endura se zase zúčastnili exkluzivního off-roadového programu, který vedl italský tým průvodců Di Traverso Adventouring v čele s legendou flat tracku Marcem Bellim. Tyto populární vyjížďky vedly po těch nejlepších Strade Bianche v regionu Le Marche - bílých šotolinových tratích, které jezdce zavedly mimo zpevněné cesty a předvedly potenciál modelu Pan America 1250™.

V pátek se na výstavě Custom Bike Show, sponzorované společností Metzeler, představilo mnoho neuvěřitelných kreací z celého evropského kontinentu. Celkovým vítězem byl vyhlášen italský stavitel customů Mirko Perugini, cenu Metzeler People's Choice Award si odnesla vítězka Diane Halhead z Velké Británie, pro kterou hlasovalo více než 300 zástupců z řad veřejnosti.

Sobotní velkolepou spanilou jízdu vedly VIP osobnosti Harley-Davidson, včetně Jochena Zeitze, generálního ředitele Harley-Davidson, a Karen Davidson, globální ambasadorky H-D, pravnučky zakladatele Williama A. Davidsona a dcery Williama G. "Willieho G." Davidsona, emeritního šéfa stylingu. Jejich účast zdůraznila význam tohoto srazu v celosvětovém měřítku. Zástupci H.O.G. chapter a vlajkonoši vedli jízdu, která vyrazila z pobřežní silnice před ikonickou Rotundou. Průvodu dlouhého 33 km se zúčastnilo více než 3 000 jezdců a trasu zaplnily tisíce diváků, kteří je zdravili. 

Žádná akce H.O.G. by nebyla úplná bez bohaté zábavy a letošní sraz nabídl působivou italskou a mezinárodní sestavu, kterou uváděl DJ Ringo z italské stanice Virgin Radio. Mezi kapelami byli: The Picturebooks (DE), Eric Steckel (US), The Rainband (UK) Marky Ramone’s Blitzkrieg (US), Heavenix (SI) Timothy Cavicchini and the Gang (IT) a Giuseppe Scarpato (IT).    

Během této akce společnost Harley-Davidson oznámila, že se příští rok do Porte Grimaud v Golfe de Saint-Tropez ve Francii od 8. do 11. května 2025 vrátí Harley-Davidson® Euro Festival. Tento festival, který se naposledy konal v roce 2018, se vrací v reakci na obrovskou poptávku zákazníků a přinese velkolepou oslavu hudby a motocyklové kultury. Harley-Davidson na pobřeží francouzské riviéry přiveze slavné kapely a spoustu zábavy. Euro Festival, který pravidelně přiláká více než 30 000 návštěvníků, bude nepřehlédnutelnou zahajovací akcí sezóny v nabitém kalendáři 2025 akcí sponzorovaných společností Harley-Davidson.

Kolja Rebstock, viceprezident a výkonný ředitel Harley-Davidson Motor Company pro region EMEA, komentoval sraz v Senigallii takto: „Ohlas jezdců na tuto fantastickou akci v Itálii byl ohromující, a to jak od místních účastníků, tak i od těch z daleka. Účastníci z celé zeměkoule, daleko za hranicemi Evropy, od Brazílie až po Nový Zéland, předvedli neuvěřitelný smysl pro

komunitu, který skupina Harley Owners Group ztělesňuje, a vlastně i sílu značky Harley-Davidson v Itálii. Zvláštní poděkování patří městu Senigallia a regionu Le Marche, všem našim partnerům akce, kteří umožnili její konání, našim sponzorům a především všem, kteří se k nám na tento úžasný sraz přijeli podívat. Uvidíme se na European Bike Week 2024 a samozřejmě na dlouho očekávaném návratu srazu Harley-Davidson Euro Festivalu, který se bude konat na Francouzské riviéře v květnu 2025!“    

Další motorkářskou akcí v evropském kalendáři Harley-Davidson je European Bike Week u jezera Faak v Rakousku od 3. do 8. září 2024, který každoročně přiláká více než 100 000 návštěvníků. Další informace jsou k dispozici na stránkách www.harley-davidson.cz. Místo konání evropského srazu H.O.G. v roce 2025 bude brzy oznámeno.

Audioknihy: Vila v Itálii

Prací papírky

Dětská kosmetika

Anketa
BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru