Cenově dostupné povlečení prvotřídní kvality? Polybavlna si vás získá hned na první dotek!

Sametově jemná jako 100% bavlna, praktická na údržbu a za skvělou cenu. Představujeme vám polybavlnu – materiál budoucnosti. A to bez přehánění. Tato textilie totiž v sobě spojuje ty nejlepší vlastnosti syntetických i přírodních vláken. Je příjemná na dotek, prodyšná a nemusí se žehlit.  Je tedy nejvyšší čas vpustit polybavlnu do našich ložnic!

Kvalitní povlečení bez sebemenších pochyb

Kombinování přírodních a syntetických látek není v textilním průmyslu žádnou novinkou, přesto jsou některé hospodyňky k polybavlně nedůvěřivé. Jejich obavy, zda bude jejich ložní prádlo stejně kvalitní jako to vyrobené jen z organických materiálů, jsou však zbytečné. Díky kombinaci 80 % bavlny a 20 % polyesteru se polybavlna pyšní vlastnostmi, které u jiných tkanin jen těžko budeme hledat.

 „Právě kombinace přírodních a umělých vláken dělá z polybavlny jedinečný materiál, který svými vlastnostmi mnohdy předčí i čistou bavlnu či 100% polyester. Předsudky tedy v tomto případě nejsou na místě,“ vysvětluje Jakub Kalvoda, CEO společnosti MK Lůžkoviny.

Za málo peněz hodně muziky

S přicházejícími letními dny je častokrát opravdovým oříškem vybrat vhodné ložní prádlo, pod kterým se nebudeme cítit jako ve finské sauně. A polybavlna je ideálním řešením! Díky bavlněným vláknům totiž dokáže efektivně a velmi aktivně absorbovat vlhkost, která je během parných nocí častou příčinou přerušovaného a nekvalitního spánku. Kromě prodyšnosti je navíc velmi jemná a lehká, takže na sobě přikrývku sotva pocítíte.

Syntetická příměs navíc zajišťuje vysokou odolnost a brání rychlému opotřebení. Pokud tedy zrovna vybíráte vhodné povlečení pro vaše ratolesti, které vydrží nápor každodenních hrátek a nevadí mu časté praní, polybavlnou krok vedle určitě neuděláte. Kromě funkčnosti se tento materiál může pyšnit i příjemnou cenou. „Polybavlna po praktické stránce velmi úspěšně konkuruje luxusním materiálům. Je prodyšná, jednoduchá na údržbu a odolává i náporu denního používání. Pokud je však řeč o ceně, jedná se o opravdu dostupnou tkaninu. Polybavlněné povlečení je tedy v poměru cena/výkon skvělým řešením, kterého člověk nebude litovat,“ dodává Jakub Kalvoda.

Nenáročné, praktické. Prostě ideální!

Jak o polybavlněné ložní prádlo vhodně a správně pečovat? Samotný materiál odvede většinu práce za vás! Kromě dodržení doporučené prací teploty 30 stupňů a nastavení středních otáček při máchání si s dalšími zbytečně komplikovanými instrukcemi lámat hlavu v podstatě nemusíte. Díky přítomnosti polyesteru je povlečení suché během několika hodin. Na žehličku a žehlící prkno také můžete zapomenout. Polybavlna se nemačká, můžete ji tedy hned po usušení použít, aniž byste se před nečekanou návštěvou museli stydět za nevzhledně pomačkané ložní prádlo. Zaneprázdněné hospodyňky toužící po dokonalém a uhlazeném vzhledu, který však nevyžaduje přílišnou péči, si proto tento typ materiálu zcela jistě zamilují hned při prvním použití.

Audioknihy: Vila v Itálii

Prací papírky

Dětská kosmetika

Anketa
BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru