Domů Knihy

Co si poslechnout v létě? Audioknižní novinky, které vás dostanou

Šumění vln. Monotónní drncání lokálky na kolejích. Bzučení včel v trávě. Zvuky letních dovolených a výletů mají své kouzlo. Když si ale chcete zkrátit dlouhou chvíli na pláži, na cestách nebo při odpočinku, je čas na audioknihy. Nezaberou vám místo v kufru ani v batohu a přináší příběhy přesně podle vašeho vkusu.

Mrazivý poslech pro parné dny

Chcete letní idylku vyvážit něčím drsnějším? Čerstvou novinkou je audioknižní podoba legendárního příběhu o Hannibalovi, jehož autorem je Thomas Harris. Osmiletý chlapec Hannibal musí společně s ostatními členy movité rodiny opustit pohodlné sídlo v Litvě a prchnout před postupujícím Hitlerovým vojskem do lesů. Dlouhé měsíce se pak skrývají v lovecké chatě. Při pádu sestřeleného bombardéru zahynou všichni až na Hannibala a jeho sestřičku Míšu. Je nesmírná zima a k dovršení neštěstí přitáhne do jejich chaty tlupa banditů zběhlých z německé armády. Hrůzy, které následují, obrátí Hannibalův život naruby. Od této chvíle si ponese trauma a zvrácenou zálibu v lidském mase. Audioknihu Hannibal – Zrození z dílny Audioteky si poslechněte v podání Jaroslava Plesla.

Romantika na dlouhé letní večery

Už jen název Vila v Itálii napovídá, že tenhle titul a léto spolu krásně ladí. Když dodáme, že jde o další příběh ze série Romantické útěky od autorky Julie Caplinové, ví příznivci tohoto žánru, že je to sázka na jistotu. Ve vile u tyrkysově modrého pobřeží v Amalfi žije italský herec Ernest. Před branami domu stojí jeho dcera Lia, která dlouho neměla o otcově existenci ani tušení. Ernestův manažer Raphael, naprosto neodolatelný mladý muž s nepřístupným výrazem, se rozhodne chránit svého šéfa. Liu nespouští z očí a doprovází ji na každém kroku. Romantické procházky a vychlazené drinky však dělají své a atmosféra je stále žhavější. Načetla Veronika Lazorčáková.

Pohodová jízda s mladými pasažéry

Čeká vás dlouhá cesta na rodinnou dovolenou a přemýšlíte, jak se zabavit? Prskat smíchy budete u příběhů o nejšílenějších zvířecích stvořeních světa. Na roztomilé čumáčky a hebké kožíšky zapomeňte. Audiokniha Nejhorší mazlíčci na světě vypráví o zvířátkách, která působí pořádnou zkázu. Superpadoušští jedinci, bestie velké jako dům i domácí mazlíčci, kteří vás slupnou jako malinu – to jsou ta nejvtipnější a nejstrašnější zvířata v okolí. Autorem je David Walliams, britský herec a scénárista, spolutvůrce populární komediální série Little Britain (Malá Velká Británie). Je však také oblíbeným tvůrcem titulů pro děti a někteří literární kritici o něm mluví jako novém Roaldu Dahlovi. Jeho vypravěčsky brilantní příběhy s překvapivou pointou a černým humorem vás strhnou. V tomto případě o to spíš, že audioknižnímu provedení propůjčil svůj jedinečný um Jiří Lábus.

Extra tip: Zpátky na zem

Všední dny i letní idylku občas naruší události, které si nikdo nepřeje. Zdraví a své životy pak vkládáme do rukou záchranářů, při jejichž práci jde o vteřiny. Během nich se musí rozhodnout, vytěsnit emoce a často si také sáhnout na dno. Lékař letecké záchranky Marek Dvořák tyto situace dobře zná. O své zážitky se podělil v knize Mezi nebem a pacientem, kterou sepsal Martin Moravec a která se záhy stala bestsellerem. Nyní se dočkala také působivého audio zpracování. Jak vypadá práce doktora ve vrtulníku? Na které vzlety nikdy nezapomene? Kdy měl při zásahu strach a co už by ve službě nechtěl zažít? Poslechněte si vyprávění, při kterém se vám bude místy tajit dech, chvíli budete dojatí a jindy se zase upřímně zasmějete. Zjistíte, že při první pomoci se není čeho bát, a možná začnete víc přemýšlet nad tím, co v životě děláte. Namluvili Martin Stránský, Josef Pejchal a Petra Bučková.

Detektivka na léto jako stvořená

Máte rádi detektivky a vybíráte si na léto příjemnou oddychovku? Sáhněte po titulu Jak se vaří netopýři od Marie Rejfové, který vypráví o svérázné učitelce Josefíně Divíškové. Ta si od řešení zločinů neodpočine ani na dovolené, kterou tráví s komisařem Tvrdíkem v Karlových Varech. Lázeňská idyla bere za své, když se v luxusním hotelu objeví mrtvá zvířata a následně dojde k vraždě místní provozní Ivety Lehké. Ve městě probíhají oslavy filipojakubské noci, a tak je podezřelých spousta. Kromě zapeklité vraždy navíc Josefína řeší nástrahy, které jí připravuje Tvrdíkova rodina. I její členové se totiž do Varů vydali. Jak tohle všechno skončí, vám řekne Zdeňka Žádníková Volencová, která tuto audioknihu načetla.

Všechny tyto a další z více než 9 000 titulů najdete v nabídce Audioteky, jedné z největších audioknižních platforem na našem trhu. Pro více informací a inspirace navštivte www.audioteka.cz

Audioknihy: Vila v Itálii

Prací papírky

Dětská kosmetika

Anketa
BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru