Domů VIPky

Táňa Tkadlecová a Bohdana Kolínková usoudily, že někdy musíte vstoupit do rizika za druhé…

Značka Ex Privata Industria (EPI) postupně vstupuje do podvědomí lidí, nejen svoji skvělou prací, ale hlavně svým příběhem. Nevznikla totiž náhodou, nýbrž z přesvědčení, že je nutné podpořit na pomezí Moravy a Slovenska místní pracovní trh.  Rázovitá krajina Bílých Karpat dříve zaměstnávala mnoho párů rukou, udržovaly ji tak krásnou, jakou stále je, ale časy se mění a na řadě míst mozolovitě dlaně nahradily stroje. Zúžily se i možnosti pro maminky s malými dětmi… Táňa Tkadlecová a Bohdana Kolínková se to však rozhodly změnit, i když vstoupily do rizika!

\Pod názvem projektu Ex Privata Industria se ukrývá pomalá móda, která vzniká v malé šicí dílně v obci Štítná nad Vláří. Tento kraj si zachoval tradice i lidové zvyky a lidé je zde náležitě ctí. Pravda, někdo více, někdo méně… Zakladatelky EPI se inspirovali místem, kde vyrostly, jak jen to jde nejvíce, vytvořily kolekci NeFolklór, která se už od prvopočátku setkává s velkým úspěchem. Díky nápadu se společnost v regionu Valašskoklobucko zařadila mezi úspěšné start-upy a již v  roce 2021 získala speciální cenu v soutěži Můj první milion Zlínského kraje za udržitelný rozvoj.

Letos si dokonce několik známých osobností přibalilo i kousky od EPI na Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary. Nešlo o velké večerní róby pro dámy, ale především o pomalou, elegantní, nekomplikovanou a pohodlnou módu, která se dá nazvat jako „velká odpolední pro léto“, i když etiketa úplně takové označení nezná. Dle našich informací nejen, že splnilo účel, líbilo se, a navíc se ještě dobře nosilo. Co více si mohou manažerka Táňa Tkadlecová a designérka Bohdana Kolínková přát, aby se říkalo o jejich kolekci.

Audioknihy: Vila v Itálii

Prací papírky

Dětská kosmetika

Anketa
BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru