Miele na IFA 2024: 125 let kvality a inovací se setkává se 100 lety IFA

„Mám radost, že k vám můžu promluvit v tomto symbolickém roce“. Těmito slovy přivítal Dr. Reinhard Zinkann přibližně 150 zástupců médií na tiskové konferenci k nadcházejícímu veletrhu IFA v Berlíně. Výkonný ředitel skupiny Miele představil první ochutnávku novinek prémiového výrobce z Gütersloh i další hlavní témata prestižního veletrhu. Mezi hlavní produkty, které Miele představí, patří zejména nová série praček a sušiček „Nova Edition“, která slibuje maximální ochranu textilií.

„Jednou Miele. Navždy Miele. 125 let kvality“ - to je letošní motto firmy na IFA. „Žádná jiná firma v oboru se nemůže pochlubit takovým důrazem na kvalitu a dlouhou životnost přístrojů,“ říká Reinhard Zinkann, jehož pradědeček založil firmu spolu s Carlem Mielem starším. V roce svého významného výročí představuje Miele více než 70 speciálně vybavených modelů ve všech produktových řadách ve dvou mimořádných edicích. Edice „125 Edition“ zahrnuje celkem 28 atraktivních modelů s cenovým zvýhodněním a/nebo bezplatným příslušenstvím. 45 spotřebičů ze „125 Gala Edition“ nabízí navíc bezplatné prodloužení záruky o 125 týdnů.

Druhý život přístrojů Miele

Další součástí DNA značky Miele je udržitelnost – tentokrát se zaměřením na cirkularitu a využití AI. „Chceme našim spotřebičům vdechnout druhý život, a proto se zaměřujeme na jejich další využití a recyklaci komponentů a materiálů našich produktů.“ Firma proto i nadále sází na trvanlivé, opravitelné produkty a výrobu šetřící zdroje. Na IFA 2024 představí Miele také koncept přístroje, který je téměř celý vyroben z recyklovaného materiálu a může být i téměř zcela navrácen do materiálového cyklu.

V oblasti AI firma využívá digitální aplikace po celou dobu životního cyklu svých produktů - od AI podporovaného softwaru ve výzkumu a vývoji přes AI založenou optimalizaci kvality produktů ve výrobě až po AI podporovanou detekci vaření Smart Food ID. Reinhard Zinkann uvedl příklad jedné z nejnovějších funkcí aplikace Miele, která také přispívá k větší udržitelnosti: „S AI diagnostikou nabízíme našim uživatelům, aby si mohli některé případné poruchy přístrojů sami vyřešit, a tím šetříme mnoho zbytečných výjezdů zákaznického servisu.“

Udržitelný koncept stánku znovu využit

Již v roce 2022 Miele oznámilo, že bude v rámci IFA využívat udržitelně navržený stánek s modulárními strukturami i v dalších letech, letos tedy již potřetí. Zároveň zásadně redukuje odpad a využívá ekologickou logistiku nebo šetrné čisticí prostředky.

Letos bude Miele výrazně zastoupeno ve výstavní zóně „Sustainability Zone“, kde představí inovativní přístupy a technologie k tématu cirkularity.

Reinhard Zinkann poskytl i první náhled na jeden z nejzajímavějších nových produktů na IFA s názvem „Nova Edition“, který se týká praček a sušiček, jež vynikají především v šetrné péči o prádlo a designu. „Nemohu zde ještě prozradit více, všechny detaily se dozvíte na IFA 2024.“

Nové rozmanité podoby designu

Dva nové barevné světy pro vestavné přístroje bez úchytek v řadě ArtLine zaujmou na první pohled. S perleťově béžovou variantou představuje Miele všestrannou kombinaci šedé a béžové, zatímco v obsidian černém matu se odráží trend matných povrchových textur. Obě varianty lze individuálně a harmonicky integrovat, a to jak do celkového tmavě matného konceptu, nebo jako elegantní akcent ve světlém prostoru.

IFA 2024 se uskuteční od 6. do 10. září 2024. Miele najdete jako tradičně ve stánku o rozloze 3000 m2 v prémiové hale 2.1. Těšit se můžete na 270 přístrojů, spoustu novinek i na delikatesy připravované „dvoumichelinským“ šéfkuchařem Alexandrem Herrmannem.

www.miele.cz 

Audioknihy: Vila v Itálii

Prací papírky

Dětská kosmetika

Anketa
BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru