Léto plné chutí: Chléb s tvarohovo-křenovou pomazánkou a cibulí

Chléb je často nazýván božím darem. Už po staletí si lidé vážili jeho hodnot, a i dnes je nedílnou součástí naší stravy. Připravili jsme pro vás recept, který si budete jistě rádi připravovat jako zdravou snídani, osvěžující svačinu nebo lehkou večeři. Základem tohoto receptu je čerstvý sýr! Zkuste sáhnout po tom oceněném značkou kvality Regionální potravina. Ten svůj si můžete najít na webu Regionální potravina nebo v prodejně Naše síťovka v Praze u Václavského náměstí. Ostrou a lahodnou chuť pomazánce dodá čerstvý křen ze zahrádky. 

Suroviny:

  • 1 kváskový pecen Cvrčovický 750 g
  • 250 g tvarohu
  • 230 g čerstvého sýra
  • 1 křen
  • 1 svazek pažitky
  • 1 červená cibule
  • 100 ml octa
  • 30 g cukru
  • vařené vajíčko na ozdobení
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Sýr nastrouháme a smícháme s tvarohem. Přidáme nadrobno nakrájenou pažitku a ochutíme solí a pepřem.
  2. Nastrouháme najemno jeden křen (podle chuti) a vmícháme do směsi.
  3. Smícháme vodu s octem a cukrem, přivedeme k varu, krátce povaříme. Poté tekutinou zalijeme na proužky pokrájenou cibuli, kterou jsme předem naplnili zavařovací sklenici. Necháme odstát do vychladnutí.
  4. Na opečený chléb nanášíme vrstvu pomazánky a zdobíme vařeným vejcem a nakládanou cibulí.
Písecký víkend módy a designu

PURE fest

Ubytování v Maringotce u BIO Levandulových polí

Prací papírky

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
103 x [11%]
Josefína Bakošová
82 x [9%]
Dominik Navrátil
161 x [17%]
Machač
84 x [9%]
Iveta Řádková
68 x [7%]
Lucie Marim
78 x [8%]
Luděk Šmehlík
84 x [9%]
Klára Nademlýnská
85 x [9%]
Beáta Rajská
88 x [10%]
Miroslav Michael Knot
88 x [10%]

Celkem hlasovalo : 921

POČASÍ
BLOG/ČEK

„Pokud nechceme slyšet pravdu, nemůže růst naše osobnost, ale jen naše ego!“

Lenka Žáčková

JDI nahoru