Léto plné chutí: Chléb s tvarohovo-křenovou pomazánkou a cibulí

Chléb je často nazýván božím darem. Už po staletí si lidé vážili jeho hodnot, a i dnes je nedílnou součástí naší stravy. Připravili jsme pro vás recept, který si budete jistě rádi připravovat jako zdravou snídani, osvěžující svačinu nebo lehkou večeři. Základem tohoto receptu je čerstvý sýr! Zkuste sáhnout po tom oceněném značkou kvality Regionální potravina. Ten svůj si můžete najít na webu Regionální potravina nebo v prodejně Naše síťovka v Praze u Václavského náměstí. Ostrou a lahodnou chuť pomazánce dodá čerstvý křen ze zahrádky. 

Suroviny:

  • 1 kváskový pecen Cvrčovický 750 g
  • 250 g tvarohu
  • 230 g čerstvého sýra
  • 1 křen
  • 1 svazek pažitky
  • 1 červená cibule
  • 100 ml octa
  • 30 g cukru
  • vařené vajíčko na ozdobení
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Sýr nastrouháme a smícháme s tvarohem. Přidáme nadrobno nakrájenou pažitku a ochutíme solí a pepřem.
  2. Nastrouháme najemno jeden křen (podle chuti) a vmícháme do směsi.
  3. Smícháme vodu s octem a cukrem, přivedeme k varu, krátce povaříme. Poté tekutinou zalijeme na proužky pokrájenou cibuli, kterou jsme předem naplnili zavařovací sklenici. Necháme odstát do vychladnutí.
  4. Na opečený chléb nanášíme vrstvu pomazánky a zdobíme vařeným vejcem a nakládanou cibulí.
Audioknihy: Vila v Itálii

Prací papírky

Dětská kosmetika

Anketa
BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru