Čočkový mix a žampiony jdou k sobě

Čočková polévka je skvělá volba pro podzimní čas. Je to tradiční, výživná a chutná polévka, která se hodí pro každou příležitost. Připravili jsme pro vás jednoduchý recept na poctivou čočkovou polévku a rovnou na 4 porce.

Ingredience

  • 250 g čočky beluga Menu Gold
  • 100 g quinoy červené Menu Gold
  • 100 g rýže basmati natural Menu Gold
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 1 cibule
  • 1 žlutá paprika
  • 400 g hnědých žampionů
  • 1 středně velká mrkev
  • zeleninový vývar
  • 100 g hrášku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 1 lžička ghee
  • sůl

Postup

  1. Rýži, quinou a čočku beluga propláchneme a uvaříme podle návodu na obalech do měkka.
  2. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou papriku, žampiony a očištěnou a nastrouhanou mrkev.
  3. Zalijeme trochou vývaru a cca 10 minut povaříme. Poté přimícháme uvařenou čočku beluga, hrášek a protlak, osolíme, okořeníme a povaříme dalších 5 minut.
  4. Na závěr přidáme ghee pro zjemnění chuti. Čočkový mix servírujeme s rýží a quinoou jako hlavní jídlo.

Náš tip:

Pro lehčí stravitelnost můžeme vyměnit žampiony za hlívu ústřičnou.

Audioknihy: Vila v Itálii

Prací papírky

Dětská kosmetika

Anketa
BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru