Čočková polévka je skvělá volba pro podzimní čas. Je to tradiční, výživná a chutná polévka, která se hodí pro každou příležitost. Připravili jsme pro vás jednoduchý recept na poctivou čočkovou polévku a rovnou na 4 porce.
Ingredience
- 250 g čočky beluga Menu Gold
- 100 g quinoy červené Menu Gold
- 100 g rýže basmati natural Menu Gold
- 1 lžíce řepkového oleje
- 1 cibule
- 1 žlutá paprika
- 400 g hnědých žampionů
- 1 středně velká mrkev
- zeleninový vývar
- 100 g hrášku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce provensálského koření
- 1 lžička ghee
- sůl
Postup
- Rýži, quinou a čočku beluga propláchneme a uvaříme podle návodu na obalech do měkka.
- Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou papriku, žampiony a očištěnou a nastrouhanou mrkev.
- Zalijeme trochou vývaru a cca 10 minut povaříme. Poté přimícháme uvařenou čočku beluga, hrášek a protlak, osolíme, okořeníme a povaříme dalších 5 minut.
- Na závěr přidáme ghee pro zjemnění chuti. Čočkový mix servírujeme s rýží a quinoou jako hlavní jídlo.
Náš tip:
Pro lehčí stravitelnost můžeme vyměnit žampiony za hlívu ústřičnou.