Krevety jsou čím dál více oblíbeným zpestřením našich jídel. Jejich snadno zpracovatelné jemné maso se hodí do polévek, těstovin, salátů a mnoha dalších kulinářských variací, jako je například oblíbený krevetový koktejl. Podávají se vařené, smažené či grilované. Krevety Mylord pochází z certifikovaných a prověřených farem ve Vietnamu. Hned po výlovu jsou oloupány, předvařeny a šokově zamraženy. Během krátkého blanšírování krevety získají svou typicky narůžovělou barvu. Pro inspiraci přinášíme recept na lahodné krémové špagety s krevetami.
4 porce
Příprava: 30 minut
Ingredience:
- 250 g krevet Mylord Premium
- 1 chilli paprička
- 2 stroužky česneku
- 2 hrsti nasekané petrželky
- 500 g špaget
- 2 cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 20 g másla
- 1 lžíce zauzené papriky
- 200 ml kuřecího vývaru
- 150 ml smetany ke šlehání (33 %)
- 30 g parmazánu + na ozdobu
- sůl a pepř
Příprava:
- Krevety smíchejte s nasekanou chilli papričkou, česnekem a jednou hrstí petrželky. Nechte chvilku marinovat. Mezitím uvařte špagety dle návodu na obalu tak, aby byly al dente.
- Cibule oloupejte a nakrájejte na jemná půlkolečka. Orestujte do hněda (pozor, nepřipalte!) na rozpálené pánvi na oleji s máslem. Cibuli vyndejte z pánve a na výpeku restujte připravené krevety asi 3 minuty. Na závěr vmíchejte zauzenou papriku.
- Krevety vyndejte z pánve a na výpek přilijte vývar, povařte, přilijte smetanu a znovu povařte. Přidejte osmaženou cibulku, promíchejte, poté přidejte nastrouhaný parmazán, to celé promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
- Uvařené (slité) špagety promíchejte s krémovou omáčkou. Na závěr přidejte orestované krevety, zasypte zbylou petrželkou a promíchejte. Podávejte ozdobené parmazánem.
Připraveno ve spolupráci s www.slepicarna-blog.cz/Štěpánem Vašákem.