Vietnam bowl patří mezi velmi oblíbené pokrmy, které jsou zajímavé i chuťovou kreativitou.
Ingredience na 4 porce:
- 160 g rýžových nudlí Menu Gold
- 200 g naklíčené čočky beluga Menu Gold
- 2 červená cibule
- 2 avokáda
- 2 mrkve
- 1 okurek hadovka
- 500 g hovězího pupku
- Slunečnicový olej
- Sůl
- Pepř
- 1 cibule
- 200 g majonézy
Nálev:
- 150 ml rýžového octu
- 60 g cukru krystal
- 8 g soli
Postup
- Do horkého rýžového octu přidáme cukr a sůl a necháme rozpustit. Částí nálevu zalejeme na proužky nakrájenou červenou cibuli a necháme marinovat.
- Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu. Poté slijeme a zalijeme vychlazeným nálevem. Všechnu zeleninu nakrájíme na jemnější hranolky a vyskládáme do misky spolu marinovanou cibulí, naklíčenou čočkou beluga, nudlemi a zprudka orestovaným hovězím pupkem nakrájeným na nudličky.
- Před podáváním zasypeme osmaženou cibulkou a zakápneme majonézou.
Naklíčená čočka:
Čočku propláchneme a necháme ve studené vodě přes noc. Poté propláchneme a dáme do sklenice, kterou zaděláme síťkou, utáhneme gumičkou a obrátíme vzhůru dnem. Dáme na okno a sklenici podložíme, aby mohla větrat. Několikrát za den propláchneme a necháme klíčit do požadované velikosti. Klíčky uchováváme v lednici.