Tomatová polévka s těstovinami

Rajčatová nebo tomatová? V tomto případě je to úplně jedno. Název přece není nejdůležitější. Za všechno hovoří chuť. A tu má tato polévka, která může nahradit i hlavní chod, téměř nepopsatelnou. Veškeré suroviny použité ve správném poměru hrají dokonalou symfonii. U receptu sice uvádíme rozpis na 6 porcí, ale až ochutnáte, nemusí vám stačit ani celý hrnec. 
Počet porcí:
 6

Doba přípravy: 45 minut

Ingredience:

  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • 2× 400 g krájených rajčat v plechovce
  • 1 lžička cukru krupice
  • 2 lžíce rajčatového pyré
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 g oblíbených menších těstovin
  • hrst sekané petrželové natě
  • slunečnicový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

  1. V hrnci rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět nakrájenou cibuli s mrkví.
  2. Prolisujte česnek a přidejte ke směsi, poté přidejte rajčata, rajčatové pyré, cukr 
    a zalijte vývarem.
  3. Vařte zhruba 30 minut a poté dochuťte solí a pepřem. Mezitím si také uvařte těstoviny dle návodu na obalu.
  4. Polévku rozmixujte, přidejte do ní smetanu a těstoviny a podávejte s petrželkou.

TIP! Místo krájených rajčat z plechovky zkuste i čerstvá. Polévka pak bude zase chutnat 
o něco jinak. Jaká doporučujeme? Např. ta, která celoročně dodává Zemědělské družstvo Haňovice.

Zdroj: SZIF

Písecký víkend módy a designu

PURE fest

Ubytování v Maringotce u BIO Levandulových polí

Prací papírky

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
103 x [11%]
Josefína Bakošová
82 x [9%]
Dominik Navrátil
161 x [17%]
Machač
84 x [9%]
Iveta Řádková
68 x [7%]
Lucie Marim
78 x [8%]
Luděk Šmehlík
84 x [9%]
Klára Nademlýnská
85 x [9%]
Beáta Rajská
88 x [10%]
Miroslav Michael Knot
88 x [10%]

Celkem hlasovalo : 921

POČASÍ
BLOG/ČEK

„Pokud nechceme slyšet pravdu, nemůže růst naše osobnost, ale jen naše ego!“

Lenka Žáčková

JDI nahoru