Kuřecí stehna s hořčično-smetanovou omáčkou

Experimentujete rádi v kuchyni? Je pro vás ale zároveň důležité, aby byl recept naprosto jednoduchý? Pak pokračujte ve čtení! Skoro jediné, co budete muset udělat, je nakoupit kuřecí stehna a pár dalších surovin. Téměř všechno totiž za vás vykoná trouba. Kuřecí stehna s hořčično-smetanovou omáčkou se brzy stanou vaším receptem číslo jedna. A to nejen díky tomu, jak chutnají. Kuřecí totiž obsahuje velké množství bílkovin a má nízkou energetickou hodnotu. Proto si ho můžete dopřávat
i během diety. A co smetana v receptu? V přiměřené míře rozhodně neuškodí.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 60 minut

Ingredience:

  • 2 kuřecí stehna
  • 3 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 100 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

  1. Pekáč vymažte máslem a vložte do něj osolená kuřecí stehna a na kolečka nakrájenou cibuli.
  2. V misce si promíchejte smetanu, vývar a hořčici a směsí přelijte stehna.
  3. Nechte péct v předehřáté troubě cca 50 minut.
  4. Podávejte s vařeným bramborem nebo jinou oblíbenou přílohou.

TIP! Jestliže neodebíráte maso od svého osvědčeného místního řezníka, určitě nebudete litovat, když sáhnete po oceněných kuřecích stehnech od Vodňanské drůbeže nebo Drůbežářského závodu Klatovy.

Zdroj: SZIF

Dárky z Levandulového údolí

Dárky z Levandulového údolí

Absolut vodka - limitovaná edice Andy Warhol

Prací papírky

Anketa

Jakou pohádku či vánoční film si nenecháte utéct?

Tři oříšky pro Popelku
37 x [10%]
Anděl Páně
26 x [7%]
Lotrando a Zubejda
30 x [8%]
Alenka v říši divů
130 x [34%]
Grinch
29 x [8%]
Princ a Večernice
28 x [7%]
Coco
26 x [7%]
Princezna zakletá v čase
24 x [6%]
Alois Nebel
26 x [7%]
Zloba – Královna černé magie
24 x [6%]

Celkem hlasovalo : 380

BLOG/ČEK

„Povrchní lidé mají v sobě nebezpečný nástroj v podobě své povrchnosti. Pokud křehký člověk s nimi vstoupí do hlubokého přátelství, může být velmi vážně (až smrtelně) zraněn, pokud je odvržen, když už ho nepotřebují…“ 

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru