Jak si co nejvíce zpříjemnit dlouhé zimní večery? Odpovědí vás jistě napadne hodně. Vaše chuťové buňky a také duši může pohladit bílá horká čokoláda vyrobená pěkně po domácku. Stačí vám jenom 4 suroviny, pár minut času a dokonalá odměna za náročný den je na světě. Chcete si šplhnout i u dětí? Hrneček plný voňavé domácí bílé horké čokolády s čepicí našlehané smetany nikdy nezklame.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience:
- 400 ml mléka
- 200 g bílé čokolády
- 300 ml smetany ke šlehání (33 %)
- 1 vanilkový lusk
Postup:
- Mléko zahřejte a vyškrábněte do něj vanilkový lusk.
- Přidejte nalámanou čokoládu a nechte rozpustit.
- Poté přilijte 100 ml smetany, prohřejte a můžete rozlévat.
- Navrch dejte šlehačku, kterou vyšleháte ze zbylých 200 ml smetany.
TIP! S mlékem je to podobně jako s masem. Když neodebíráte výrobky od svého oblíbeného farmáře, skvělou volbou je mléko např. od Bio Vavřinec a Kosař, od Farmers nebo od Bohemilk.
Zdroj: SZIF