Kvalitní a především chutný dezert pro lidi s nesnášenlivostí lepku je tady. Rozhodně ano! Naše čokoládová roláda totiž neobsahuje vůbec žádnou mouku. Je nadýchaná jako obláček a má skvěle vyváženou chuť. Příjemně hořkosladký kakaový základ perfektně zjemňuje našlehaná smetana. A aby byl dezert naprosto dokonalý, je třeba doplnit i lehkou kyselost v podobě vaší oblíbené marmelády. Doporučujeme rybízovou nebo višňovou.
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 25 minut
Ingredience:
- 6 vajec
- 100 g cukru moučka
- 3 lžíce kakaa holandského typu
- 250 ml smetany ke šlehání (33 %)
- oblíbená marmeláda k podávání
- špetka soli
Postup:
- Žloutky oddělte od bílků a vyšlehejte je s polovinou cukru do hladké pěny.
- Bílky s druhou polovinou cukru vyšlehejte v tuhý sníh.
- Ke žloutkové směsi přimíchejte kakao a poté ušlehaný sníh.
- Takto připravené těsto rozprostřete po plechu s pečicím papírem a dejte na 8 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
- Mezitím si ušlehejte smetanu na náplň.
- Kakaový plát opatrně sundejte z plechu, na jeho spodní část naneste ušlehanou smetanu.
- Opatrně zamotejte do rolády a podávejte s oblíbenou marmeládou.
TIP! Sytě žluté, až oranžové žloutky a krásně husté bílky? Že je mohou mít jenom domácí vajíčka? Omyl, zárukou kvality jsou také vejce např. od Schubert Partners a Vejce CZ.
Zdroj: SZIF