Čokoládová roláda

Kvalitní a především chutný dezert pro lidi s nesnášenlivostí lepku je tady. Rozhodně ano! Naše čokoládová roláda totiž neobsahuje vůbec žádnou mouku. Je nadýchaná jako obláček a má skvěle vyváženou chuť. Příjemně hořkosladký kakaový základ perfektně zjemňuje našlehaná smetana. A aby byl dezert naprosto dokonalý, je třeba doplnit i lehkou kyselost v podobě vaší oblíbené marmelády. Doporučujeme rybízovou nebo višňovou.

Počet porcí: 8

Doba přípravy: 25 minut

Ingredience:

  • 6 vajec
  • 100 g cukru moučka
  • 3 lžíce kakaa holandského typu
  • 250 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • oblíbená marmeláda k podávání
  • špetka soli

Postup:

  1. Žloutky oddělte od bílků a vyšlehejte je s polovinou cukru do hladké pěny.
  2. Bílky s druhou polovinou cukru vyšlehejte v tuhý sníh.
  3. Ke žloutkové směsi přimíchejte kakao a poté ušlehaný sníh.
  4. Takto připravené těsto rozprostřete po plechu s pečicím papírem a dejte na 8 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
  5. Mezitím si ušlehejte smetanu na náplň.
  6. Kakaový plát opatrně sundejte z plechu, na jeho spodní část naneste ušlehanou smetanu.
  7. Opatrně zamotejte do rolády a podávejte s oblíbenou marmeládou.

TIP! Sytě žluté, až oranžové žloutky a krásně husté bílky? Že je mohou mít jenom domácí vajíčka? Omyl, zárukou kvality jsou také vejce např. od Schubert Partners a Vejce CZ.

Zdroj: SZIF

Dárky z Levandulového údolí

Dárky z Levandulového údolí

Absolut vodka - limitovaná edice Andy Warhol

Prací papírky

Anketa

Jakou pohádku či vánoční film si nenecháte utéct?

Tři oříšky pro Popelku
37 x [10%]
Anděl Páně
26 x [7%]
Lotrando a Zubejda
30 x [8%]
Alenka v říši divů
130 x [34%]
Grinch
29 x [8%]
Princ a Večernice
28 x [7%]
Coco
26 x [7%]
Princezna zakletá v čase
24 x [6%]
Alois Nebel
26 x [7%]
Zloba – Královna černé magie
24 x [6%]

Celkem hlasovalo : 380

BLOG/ČEK

„Povrchní lidé mají v sobě nebezpečný nástroj v podobě své povrchnosti. Pokud křehký člověk s nimi vstoupí do hlubokého přátelství, může být velmi vážně (až smrtelně) zraněn, pokud je odvržen, když už ho nepotřebují…“ 

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru