Kdy jindy jsou vejce tak populární jako o Velikonocích? Odpověď je jednoduchá: nikdy! Receptů na jejich úpravu, je celá řada. Jemná chuť vajec a schopnost perfektně zasytit z nich dělají ideální surovinu pro široké použití. Vaječnou pomazánku zná určitě každý. Zkuste tentokrát přidat na kousky nakrájený řapíkatý celer, ředkvičky a cibuli a vše dochutit lehkým jogurtovo-hořčičným dresinkem. Troufáme si tvrdit, že si na této kombinaci pochutnají i ti, kteří jinak řapíkatému celeru moc neholdují.
Ingredience:
- 10 vajec
- 1 červená cibule
- 2 stonky řapíkatého celeru
- svazek ředkviček včetně listů
- 400 g bílého jogurtu
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup:
- Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- Na malé kousky pak nakrájejte také celer, ředkvičky a cibuli.
- Vše promíchejte, přidejte jogurt, hořčici, osolte a opepřete.
- Nakonec přeberte pár hezkých ředkvičkových listů, pokrájejte je nadrobno a také přidejte do salátu.
TIP: Preferujete-li kvalitu bio, tedy produkty ekologického zemědělství, protože vám víc chutnají a taky rádi podpoříte dobrou myšlenku, sáhněte třeba po Bio vejcích Schubert.
Zdroj: SZIF
Foto: zdroj Akademie kvality