Zapečená snídaňová vejce se žampiony a slaninou

Jak si představujete snídani šampiónů? Možná přesně takovou, jako je tahle. Formička na muffiny plná zapečeného vejce se slaninou a orestovaných hub. Překvapte svou rodinu, partnera, kamarádku, přátele… Vstaňte o půl hodinky dřív a užívejte si, jak libá vůně slaniny probudí zbytek domácnosti. Nikdy nevíte, kdy se vám budou u ostatních hodit plusové body, které za vaši snídani snů rozhodně získáte.

Ingredience:

  • 6 vajec
  • 250 g slaniny
  • 100 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • 100 g žampionů
  • 6 lžic mléka
  • hrst hladkolisté petržele
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

  1. Formičky na zapékání nebo na muffiny vyložte plátky slaniny vespod a po stranách.
  2. Rovnoměrně rozdělte do formiček strouhaný sýr.
  3. Pokrájené žampiony orestujte na másle a přidejte na vrstvu sýra.
  4. Poté do každé formičky rozklepněte jedno vejce.
  5. Navrch vždy zakápněte lžící mléka, osolte, opepřete a zasypte pokrájenou petrželkou.
  6. Dejte péct na 20 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.

TIP: Voňavá, libová, krásně růžová, která jen láká k zakousnutí. Přesně taková je Bačovská slanina z Vysočiny od Uzenářství a lahůdky Sláma pyšnící se za svou kvalitu oceněním Regionální potravina.

Zdroj: SZIF

Foto: zdroj Akademie kvality

Pro chuť i pro zdraví

Revalid Skin Care

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
139 x [10%]
Josefína Bakošová
115 x [8%]
Dominik Navrátil
331 x [23%]
Machač
119 x [8%]
Iveta Řádková
102 x [7%]
Lucie Marim
113 x [8%]
Luděk Šmehlík
125 x [9%]
Klára Nademlýnská
124 x [9%]
Beáta Rajská
126 x [9%]
Miroslav Michael Knot
132 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1426

POČASÍ
BLOG/ČEK

„Náš strážný anděl se občas nemůže dívat na to, jak se ničíme, a tak nás zastaví docela drastickým způsobem. Někdy zpomalí či přímo zastaví naše fyzické tělo úrazem, který nám nedovolí konat. Jindy nám uštědří zradu přátel, abychom nešli vstříc po jejich boku vlastní zkáze!“
Lenka Žáčková

POZVÁNKA

Facebook

JDI nahoru